Amenajarea casei

#decorare masa #amenajare casa #sarbatori pascale #paste #decorare masa paste

Cum sa decorezi masa de Paste ca un profesionist, folosind nuante de alb si albastru

Vrei sa-ti impresionezi invitatii si sa amenajezi o masa perfecta pentru Paste? Decoreaza in nuante de alb si albastru, nuante linistitoare, pe care toti le adora. Nu ai cum sa dai gres cu acestea, mai ales daca pe langa tacamuri adaugi cateva hortensii si violete in nuantele de albastru, iar pentru cosurile de oua folosesti iarna naturala, proaspata.

Elementele care nu trebuie sa lipseasca

 

Din decorul mesei de Paste nu trebuie sa-ti lipseasca farfuriile din portelan, in nuante de albastru si alb. Acestea sunt piesele centrale de decor. Pe langa acestea, vei mai avea nevoie de castronase de mici dimensiuni, albe, pentru ouale de Paste si de iarba proaspata. In mijlocul mesei poti crea un decor de vis cu ajutorul catorva hortensii bleo si a unei bucati de material albastru. Desigur, nuantele de auriu, sau argintiu, nu trebuie sa lipseasca din peisaj.

Amplasarea farfuriilor

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa amplasezi farfuriile in locurile in care urmeaza sa stea invitatii. Peste acestea asaza cate un servet bleo deschis si peste un castronel mic, alb, in care adaugi iarba prospata si un ou de Paste vopsit tot in nuante de alb cu albastru si bleo.

Alegerea paharelor este foarte importanta. Poti opta pentru pahare din sticla, transparente, in nuante de albastru. Daca nu ai astfel de pahare, sau ti-e frica sa nu incarci prea mult masa, alege pahare simple, transparente, fara niciun model. Cu acestea din urma mergi la sigur, in orice situatie.

Tacamurile sunt cele care vor da un aer luxos mesei, asadar alege unele argintii sau aurii, lucioase, care sa nu aiba modele sau gravuri colorate. Este foarte important ca acestea sa fie cat mai simple, pentru a nu crea un efect chitchos. Evita tacamurile cu manere din lemn, plastic sau alte materiale asemanatoare.

Realizarea aranjamentului din mijlocul mesei

La final, poti realiza aranjamentul din mijlocul mesei. In acest fel eviti supraincarcarea mesei si iti poti da seama care este spatiul de care dispui pentru crearea aranjamentului. Incepe prin amplasarea bucatii de material albatru in centrul mesei si continua inspre colturi.

Daca ai o masa rotunda si nu una patrata sau dreptunghiulara, poti crea acelasi aranjament in forma de coronita. Dupa ce ai asezat cu grija bucata de material, din loc in loc adauga cate un ghiveci de mici dimensiuni cu violete, inflorite, si cate un buchetel de hortensii. Printre flori poti adauga cateva frunze decorative.

Surse foto: southernliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului