Amenajarea casei

# dormitor casa #amenajare dormitor #design interior #design #dormitor

Cum sa decorezi dormitorul ca un profesionist, in 5 pasi simpli

Dormitorul ar trebui sa fie cel mai confortabil loc din casa, tocmai pentru ca este un spatiu destinat odihnei si relaxarii. Pentru a decora dormitorul ca un profesionist este nevoie sa iti faci un plan, sa stii exact ce iti doresti si cum vrei sa arate in final incaperea, astfel incat acesta sa fie locul ideal in care vei astepta cu nerabdare sa te retragi la sfarsitul fiecarei zile.

Fa o selectie a pieselor existente

Iti doresti ca dormitorul sa fie un spatiu confortabil, unde toate piesele sunt la locul lor si totul se asorteaza perfect. Pentru ca de multe ori, dormitorul ajunge sa fie incaperea in care sunt depozitate tot felul de obiecte sau in care sunt mutate piese de mobilier care nu mai folosesc in alte camere, incepe prin a face o selectie cu ceea ce ramane si ceea ce trebuie sa arunci, de urgenta. Priveste totul cu ochi critici atunci cand faci aceasta operatiune, pentru a reusi sa eliberezi dormitorul de obiectele inutile, care incarca si strica aspectul incaperii.

Reconfigureaza spatiul

Atunci cand decorezi dormitorul ai nevoie de un plan bine pus la punct pentru a ajunge la rezultatul dorit. Urmatorul pas este sa vezi daca mobila de dormitor se potriveste cu ceea ce ai in minte. Intreaba-te daca mobila este inca pe gustul tau si se potriveste nevoilor tale, daca patul este suficient de mare sau daca mobila este practica si functionala. Raspunsul la aceste intrebari te vor ghida pentru a obtine dormitorul visurilor tale. Odata ce ai terminat cu piesele de baza, poti sa treci la detalii. Verifica daca mobila este pozitionata corect si toate accesoriile sunt bine puse in valoare. Atunci cand decorezi dormitorul, totul porneste de la pat: amplaseaza patul pe cel mai lung perete din camera, apoi pune celelalte piese in jur.

Alege culoarea

Culoarea are un impact important asupra starii de spirit. Prin culoare orice spatiu poate fi transformat radical. Atunci cand alegi culoarea pentru dormitor, tine cont de personalitatea ta si stilul de viata. Cei carora le place natura sau gradinaritul se pot orienta spre nuante de verde deschis sau galben, daca vrei un aer mai glam in dormitor, alege nuante inchise, cum ar fi gri inchis, albastru inchis sau chiar negru. Pentru ca dormitorul este totusi un spatiu destinat odihnei si relaxarii, evita sa folosesti nuante puternice si culori energizante, precum rosu, galben electric sau portocaliu. Dar nu doar peretii pot fi vopsiti, ci si alte elemente din dormitor. Poti vopsi in culori tavanul, tocurile ferestrelor sau podeaua.

Reimprospateaza lenjeria de pat

Una dintre cele mai simple metode prin care poti sa aduci un suflu nou in dormitor este sa achizitionezi lenjerie noua pentru pat. Alege piese albe pentru a face incaperea sa arate elegant, curat si in tendinte. Pune peste lenjerie, perne decorative si o patura pentru accente de culoare si pentru a spori senzatia de confort.

Accesorizeaza

Acum este momentul sa adaugi personalitate dormitorului prin intermediul accesoriilor. Ramele cu fotografii, o lampa pentru citit si mici obiecte de arta, cu valoare sentimentala, sunt accesoriile ideale pe care le poti adauga in acest spatiu.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului