Amenajarea casei

#decoratiuni #decoratiuni interioare #decor #culori neutre #decoratiuni culori neutre

Cum sa decorezi in culori neutre

Culorile neutre pot parea impersonale, insa sunt departe de a fi astfel! Inserate istet in casa, iti pot transforma locuinta intr-un spatiu stilat. Iata cum poti decora cu ajutorul culorilor neutre!


1. Combina culorile neutre cu materialele naturale


Combinatia de culori neutre si materiale naturale poate fi una reusita, in special pentru o casa de vacanta in care iti petreci verile. Astfel, poti opta pentru mobilier din lemn natural sau din ratan, totul pe un fundal alb sau crem. Alege elemente decorative care sa creeze un spatiu linistit - cum ar fi o lustra sau candelabru alb - si personalizeaza cu pernute decorative albe cu dungi incise la culoare.


2. Opteaza pentru o bucatarie alba


Daca urmaresti sa iti amenajezi si decorezi bucataria in stil clasic, o (non)culoare potrivita este albul. Insereaza alb in spatiul bucatariei pornind de la piesele de mobilier si terminand cu lustra si cadrele ferestrelor. Pentru un plus de eleganta, alege o podea din lemn natural, inchis la culoare, si opteaza pentru blaturi de bucatarie in nuante inchise de gri, care sa se asorteze cu cele ale bateriei.

 

3. Creeaza un dormitor somptuos


Pentru a aduce eleganta in dormitor, nu trebuie decat sa optezi pentru un pat de dimensiuni generoase pe care sa il pui in evidenta cu ajutorul lenjeriei de pat de culoare alb perlat, cu pernute decorative intr-o nuanta similara. Completeaza decorul cu piese de mobilier maron inchis, draperii alb perlat si o lustra alba. In ceea ce priveste peretii, lasa-i albi, pentru a completa perfect atmosfera serena imprimata de restul elementelor din dormitor.


4. Insereaza culori neutre intr-o casa moderna


Evita sa plasezi culorile neutre in zona banalului! Afla ca acestea pot face parte cu usurinta dintr-o casa amenajata in stil contemporan , laolalta cu elemente in culori pronuntate, cum ar fi rosul intens. Pentru a obtine un efect deosebit, imbina culori, texturi si forme contrastante: scaune de metal, masute din sticla/plastic colorat etc.

Sursa foto: bhg.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului