Amenajarea casei

# design casa craciun #decorare casa craciun #decor craciun # amenajare casa craciun #craciun

Cum sa decorezi casa in straie de sarbatoare, pentru orice tip de reuniune

In perioada sarbatorilor de iarna totul este feeric. Nu este nimic pe care sa nu il adori. Totul este in straie de sarbatoare si oamenii se bucura de persoanele dragi, de mancare si mai ales de decorul ce induce o stare de liiste si de pace.

Chiar inainte ca invitatii sa inceapa sa vina cu ocazia acestor momente de sarbatoare, este bine sa existe o baza si apoi sa se poata personaliza in functie de momentele speciale petrecute impreuna. Iata cateva variante pe care le poti pune in practica imediat:

1. Cocktail de Craciun

Bauturile de sarbatoare sunt elemente importante de care poti tine cont atunci cand pregatesti momentele speciale ale tale alaturi de familia si cei mai buni prieteni. Indiferent de ceea ce alegi sa servesti poti sa folosesti pahare sau cani care sa fie special decorate, iar bauturile pot avea mici condimente sau alte forme de decor pentru a fi puse in valoare. De exemplu vinul fiert poate sa fie pus in cani albe de metal si sa aiba anason sau scortisoara deasupra pentru aroma si decor. De asemenea poti sa folosesti suport de cana sau pahar cu motive de sarbatoare.

2. O petrecere alba cu tematica de Craciun

Daca vremea iti permite poti sa pregatesti o petrecere de gradina cu banchete de lemn imbracate in blanite decorative, pe jos poti pune carpete albe si poti sa decorezi totul in acest stil, cu farfurii si pahare de sarbatoare, cu elemente albe. Poti sa pui si un incalzitor cu lemne pentru o atmosfera calda. Daca vremea nu iti permite totusi, poti sa reproduci aceeasi imagine si in living.

3. Decor pentru dimineata de Craciun

Cu totii avem amintirile dragi ale diminetilor in care parintii ne primeau cu ciocolata calda si cu clatite. Aceeasi senzatie poate sa fie simtita si in dimineata de Craciun, insa se poate inlocui ciocolata cu bautura de orice fel, care iti face placere si care te relaxeaza. Alaturi de o lumanare parfumata cu miros de conifer si cu luminitele de la bradul ornat, poti sa iti prelungesti momentul cat vrei de mult pe parcursul zilei.

4. Decorul perfect pentru cina de Craciun

Pentru cina de Craciun poti sa renunti la decorul tipic cu verde si rosu si poti sa optezi si pentru alte variante daca iti doresti. Una dintre ele este aceea a fetei de masa alb cu negru, clasica. Peste ea poti sa utilizezi tacamuri aurii si sfesnice care sa fie in acelasi ton de culoare. De asemenea servetele pot sa fie din bumbac, pentru un stil cu accent rustic.

5. Seara de film in ziua de Craciun

Pentru o seara de film perfecta de sarbatori ai nevoie de covor care sa fie pufos si de perne pe jos care sa dea senzatia de caldura. De asemenea este necesar sa te bucuri de popcorn si dulciuri si de luminitele aprinse ale bradului. Cel mai important este insa sa fii alaturi de oamenii dragi tie cu care sa poti sa impartasesti magia serii de Craciun sau altor zile semnificative.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului