Amenajarea casei

# cum sa amenajezi locuinta #amenajarea locuintei

Cum sa decorezi casa cu buget minim

Daca te-ai gandit sa schimbi aspectul locuintei, dar nu vrei sa investesti prea mult, sa stii ca se poate. Este nevoie doar de creativitate si cateva materiale care nu te vor costa prea mult. Iata cateva sugestii pentru cum ai putea sa iti decorezi casa cu un buget minim.

Un perete pictat cu modele geometrice

Ai nevoie doar de pensule si var colorat pentru a transforma unul din peretii casei tale intr-o opera de arta cu modele geometrice. Foloseste banda pentru a contura liniile geometrice si treci la colorat! Esti liber sa experimentezi pana gasesti exact ceea ce iti place.

Aplica tapet doar in anumite zone

Aplicarea tapetului pe un singur perete sau doar pe o portiune dintr-un perete poate avea un efect uimitor daca stii sa alegi locul portrivit. Pentru a evita senzatia de monotonie, nu alege un perete prea mare, dar nici unul acoperit cu piese mari de mobilier. Creeaza-ti, de exemplu, un colt de lectura langa fereastra, delimitand spatiul prin aplicarea tapetului doar in acea zona.

Pune perdele noi

Daca nu ai inca perdele in camera de zi, sa stii ca adaugarea lor va schimba radical spatiul si nici nu te va costa prea mult. De asemenea, poti alege sa inlocuiesti perdelele vechi cu unele noi, de alta culoare, lungime sau material.

Pune un covor pe perete

Covoarele pot fi puse, foarte bine, si pe perete. Mai ales daca este o piesa frumos colorata care ar putea fi considerata o opera de arta. Un covor pe perete aduce mai mult confort si caldura spatiului, fiind, totodata, un element decorativ placut.

Mai multe perne colorate

Pernele sunt modalitatea minunata de a adauga culoare intr-o camera. Totodata, ele pot schimba radical aspectul incaperii, ca este vorba despre dormitor, living sau chiar bucatarie. Poti arunca cateva perne pe pat, pe fotolii, canapele sau scaune - casa ta va fi mai primitoare si mai incantatoare.

Foloseste covoarele

Acum vorbim despre folosirea covoarelor pe podea. Ia in considerare posibiliatea de a defini un spatiu utilitar, cum ar fi locul de servire a mesei sau a cafelei, folosind un covor doar in acea zona. Alege ceva care contrasteaza cu podeaua si se armonizeaza cu restul obiectelor din camera.

Recicleaza ceea ce ai

Reciclarea este modul in care poti face schimbari in locuinta fara a cheltui niciun ban. De exemplu, foloseste manerele vechi de la sertare si dulapuri pentru a realiza un cuier personalizat.

Posteaza lucrari de arta moderna

Afiseaza cateva lucrari de arta pe peretii casei. Desigur, trebuie sa alegi locurile potrivite si, daca vrei sa pui piesele si mai bine in evidenta, inconjoara-le cu contraste puternice sau asigura-le rame interesante.

Cumpara mobilier cu dubla functionalitate

Mobilierul multifunctional este modul ideal de a economisi spatiu si a redecora locuinta rapid si fara a cheltui bani. Exista multe piese de mobilier cu dubla funtionalitate din care poti alege. De exemplu, unele taburete se pot folosi ca masute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea