Amenajarea casei

#bucatarie #amenajarea bucatariei #mobilier bucatarie #bucatarie open space

Cum sa decorezi bucataria open space

Daca beneficiezi de un spatiu generos, iar bucataria si livingul fac parte dintr-un open space , atunci te numeri printre norocosii care-si pot amenaja aceasta zona in moduri deosebite. Iata cateva modalitati de a decora cele doua camere, incepand de la podea si pereti si terminand cu mobila si decoratiunile.

 

Avantajele caselor cu open space


Casele cu open space castiga o popularitate din ce in ce mai mare datorita costurilor mai mici, dar si diverselor optiuni de amenajare oferite de lipsa peretilor despartitori ai bucatariei si livingului. In acest gen de case gasesti livingul, bucataria si diningul combinate in acelasi spatiu. Locul obtinut se remarca prin unicitate, dar si generozitatea spatiului si diversele optiuni de amenajare, devenind locul preferat de socializare al locatarilor.

Decorarea unui astfel de spatiu poate fi dificila si costisitoare. Ai nevoie de o singura podea care sa se potriveasca nevoilor celor trei spatii renunite. O varianta ar fi sa pui peste tot o gresie eleganta, care imita parchetul sau care imita piatra neslefuita.
 

Potrivire sau contrast ?


Continua apoi proiectul de amenajare alegand nuanta peretilor. Nu este obligatoriu sa malegi aceeasi culoare peste tot, insa culorile trebuie sa se potriveasca intre ele. Poti alege culori diverse din aceeasi familie. O alternativa ar fi sa alegi culori contrastante cum sunt albastru si verde sau fucsia si galben. La fel de interesant va arata si combinatia de tapet cu perete zugravit .

In general, este de preferat sa folosesti acelasi tip de ferestre si perdele sau jaluzele peste tot. Alegand aceasta varianta, vei oferi o nota de uniformitate intregului spatiu.

Mobila de bucatarie trebuie sa se potriveasca cu mobila din living si cu cea din zona de dining. O varianta ar fi sa le realizezi pe comanda sau sa le cumperi din acelasi loc, acordand atentie dimensiunilor.

Un suport modern care gazduieste televizorul, dvd playerul si sistemul audio nu se va potrivi cu o masa traditionala de stejar, deci trebuie sa ai in vedere aceste aspecte si sa folosesti acelasi material si stil peste tot.

Sfat: Foloseste diverse sisteme de iluminat ca sa diferentiezi spatiile si zonele care fac parte din open space. Poti folosi o lampa care atarna deasupra mesei, o veioza deosebita in zona fotoliilor sau un candelabru elegant in living.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului