Amenajarea casei

#decorare brad de craciun #craciun #brad de craciun #brad

Cum sa decorezi bradul de Craciun ca un profesionist

Un brad de Craciun foarte frumos decorat va schimba cu siguranta modul in care arata locuinta. Foarte multe incercari nu se finalizeaza cu succes si de aceea, iti vom oferi mai multe sfaturi care sa te ajute sa decorezi bradul de Craciun ca un profesionist.

 

Ce alegeti, un brad natural sau unul artificial?

Totul tine in final de preferinta. Exista argumente pro si contra pentru fiecare. Brazii naturali par sa ramana o solutie mai ecologica decat cei artificiali. Cu toate acestea, un brad natural poate fi mai scump decat unul artificial.

Un brad artificial nu-ti va umple camera de zi cu acel minunat miros specific iernii, dar nici nu iti va umple podeaua cu ace. De asemenea, acesti brazi pot fi ambalati cu usurinta la sfarsitul sezonului. Facand astfel de comparatii vei reusi sa iti dai seama ce brad vrei sa folosesti.

Alege o tema

Reutilizarea decoratiunilor de familie adauga o nota nostalgica, dar in momentul in care inghesui in brad foarte multe ornamente in diferite culori si stiluri rezultatul nu va fi cel dorit. Pentru a crea bradul visurilor tale, alege o paleta de trei culori care sa se aseze perfect in decorul general al casei.

Majoritatea comerciantilor isi sorteaza decoratiunile de Craciun in teme pentru a va ajuta sa faceti alegerile potrivite.

In momentul in care ramai intr-o schema de culori, acest lucru ar trebui sa te ajute sa creezi o imagine de ansamblu foarte buna. Fii selectiv in alegerile tale, dar daca vechile decoratiuni nu se potrivesc schemei cromatice anul acesta, nu le arunca. Le poti folosi intotdeauna pentru a impodobi masa de Craciun, pentru a face o coronita interesanta sau pentru anul care vine.

Aranjarea bradului

Daca utilizezi un arbore adevarat, lasa-l sa stea cateva ore pentru a permite ramurilor sa se pozitioneze. Pentru cei care au un brad artificial, sfatul nostru este sa petreceti ceva timp aranjand ramurile pentru a va asigura ca forma finala una armonioasa. O structura decenta in care sa pui decoratiunile va duce la un rezultat final mult mai bun.

Adauga luminitele

Este momentul sa adaugi luminitile! Majoritatea instalatiilor moderne vor folosi LED-uri, deoarece acestea sunt mult mai ecologice decat becurile traditionale si functioneaza mult mai economic. De asemenea, ele raman reci la atingere, reducand riscul de incendiu.

Becurile colorate au un aspect retro interesant, dar pot sa nu arate bine atunci cand decoratiunile nu sunt in ton cu ele. Luminile albe sunt mai moderne si vor fi mai usor de integrat intr-un pom de Craciun bine gandit. Alege lumini care vor completa schema cromatoca generala - daca ai ales un mix de albastru si argintiu, LED-urile alb rece vor fi cele mai bune. Pentru auriu, rosu si verde, luminitele de un alb cald sunt cele mai bune.

Tinand cont de toate aceste sfaturi vei reusi cu siguranta sa obtii cele mai bune rezultate posibile. De asemenea, recomandarea noastra este sa alegi o schema de culori care sa se potriveasca foarte bine si cu interiorul tau.

Sursa foto: realhomes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea