Amenajarea casei

#delimitare spatii #amenajare dining # design casa #renovare casa #dining #casa

Cum sa dai viata noua diningului, fara sa cheltui multi bani

Renovarea unei incaperi poate costa multi bani si bugetul tau poate avea de suferit. Este bine sa stii anumite reguli sau trucuri pentru a putea sa decizi cum anume sa modifici camera fara sa cheltui bani. Astfel ca totul sta in pozitionarea obiectelor specifice locului respectiv si functiunii pe care o are. Daca iti doresti anumite efecte, este bine sa tii cont de informatiile potrivite.

Un dining formal

Pentru a avea un dining formal trebuie sa tii cont de faptul ca masa existenta trebuie sa fie patrata sau dreptunghiulara. La ea pot sa incapa destul de multi oameni, deci poti sa ai si invitati la cina. In cazul in care ai o asemenea masa, este bine sa o pozitionezi in mijlocul incaperii si sa pui scaunele in jurul ei. De obicei aceste mese vin cu scaune asortate, insa daca bugetul iti permite sa le schimbi, poti sa o faci.

Covorul

Intr-un dining formal covorul trebuie sa fie pozitionat sub masa si sa o depaseasca si pe ea, si scaunele cand sunt scoase in afara mesei. Insa trebuie lasat un spatiu intre covor si perete pentru a le pune in evidenta pe ambele.

Covorul poate sa fie tot patrat sau dreptunghiular, tinandu-se cont de forma generala a camerei, lasandu-se loc liber intre perete si masa. Este bun si un covor rotund care sa depaseasca marginea mesei.

Pozitionarea generala

Pentru a face spatiul sa fie mai plin, daca ai o comoda sau un bufet, poti sa le pui pe peretele opus usii. Astfel cine va intra in camera va simti spatiul mai plin.

Lumina

Lumina joaca un rol important in orice amenajare, asa ca intr-un spatiu formal poti sa o pui exact deasupra mesei, pentru ca aceasta este in mijlocul camerei.

Un dining potrivit pentru conversatie

Intr-un spatiu cu asemenea directie, este bine sa ai o masa rotunda. Asadar, daca detii o asemenea masa poti sa iti refaci aranjamentul camerei si sa ai un efect pozitiv. Masa rotunda se pune in mijlocul camerei, iar in jurul ei scaunele.

Scaunele

Pentru ca nu mai este vorba despre un dining formal, se poate aduce modernitate si prospetime prin intermediul scaunelor. Fie ca le revopsesti, reconditionezi sau cumperi unele noi care sa fie pe placul tau, chiar si cu bani putini, ele vor fi vizibile in incapere.

Alte decoratiuni

Se pot pune in camera plante sau se pot face jocuri vizuale si modulare cu etajere sau mici dulapuri, astfel incat sa delimiteze cele doua spatii.

Dining si living in aceeasi incapere?

Se poate! In acest caz se imparte camera in doua, astfel incat o parte sa fie locul pentru relaxare, cu canapea si cu televizor, iar cea de-a doua jumatate poate sa fie dining. Aici este importanta delimitarea celor doua spatii, care se poate realiza cu ajutorul:

  • Canapelei care poate fi pusa ca granita intre zone
  • Covoarelor diferite
  • Parchetului alaturat gresiei
  • O biblioteca cu spatii goale prin care sa treaca lumina
  • Candelabrelor diferite

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului