Amenajarea casei

#idei amenajare baie #amenajare baie #baie

Cum sa dai un aspect nou baii tale

Baia este locul in care trebuie sa te relaxezi, sa te detensionezi, dupa o zi plina de munca. O cada plina cu apa calda, spuma si sare este tot ce ai nevoie dupa o zi stresanta. Insa, pentru ca relaxarea sa fie deplina, baia trebuie sa aiba un aspect placut, care sa-ti induca starea de relaxare.

 

Daca nu vrei sa renovezi intreaga incapere, poti face mici retusuri, care sa faca incaperea sa para ca noua. Iata 3 pasi pe care sa-i urmezi.

Da o viata noua peretilor

Peretii isi schimba ascpectul in timp, mai ales in baie, unde este umzeala. Daca ai faianta, curata bine peretii si daca observi ca rosturile si-au schimbat nuanta in anumite parti, poti adauga un strat nou.

Daca peretii sunt vopsiti, este mai simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi un nou strat de vopsea. Poti chiar sa schimbi culoarea, daca te-ai plictisit de aceasta.

Schimba mobilierului din baie

Schimbarea mobilierului vechi va da automat un nou aspect baii tale. Schimba dulapurile uzzate si demodate, cu unele noi, moderne.

Schimba obiectele sanitare

Daca nu ai timp pentru renovarea completa a baii, poti lua in considerare modernizarea toaletei, a chiuvetei sau a robinetelor. De asemenea, poti schimba accesoriile mici, cum ar fi suportul de hartie igienica sau suportul pentru prosoape.  

Inspira-te de la Oliver Helbig si Hugo Comte, care au doua viziuni contrastante si curajoase asupra colectiei Kartell by Laufen

Colectia Kartell by LAUFEN, expresia renasterii anilor ’70 propusa de LAUFEN, brandul elvetian cu o traditie de peste 125 ani in fabricare de obiecte sanitare, in colaborare cu Kartell, brandul italian care a dezvoltat si explorat tema transparentei in design, a fost lansata prima data pe piata in anul 2014. Anul acesta, noi dimensiuni, finisaje mate si nuante proaspete de culoare au adus un plus de versatilitate colectiei revolutionare, caracterizata prin linii clar definite si un limbaj de design care trece testul timpului. Relansarea colectiei s-a realizat prin viziunea contrastanta, dar curajoasa a doi fotografi diferiti: Oliver Helbig si Hugo Comte.

Oliver Helbig este un fotograf german care locuieste in Berlin. Stilul acestuia este frust si organic, reprezentand in fotografiile sale predominant peisaje naturale, arhitectura si portrete. La polul opus, Hugo Comte este un fotograf belgian, care desi a studiat arhitectura la Paris, s-a remarcat ca fotograf in lumea glam a modei. Avand aceeasi tema, sa realizeze o campanie pentru produsele din colectia Kartell by Laufen, cei doi au transpus in propriul limbaj simplitatea si atemporalitatea produselor. Oliver Helbig a creat naturi statice, sobre, ce traduc precizia, modernitatea si eclectismul colectiei, in timp ce Hugo Comte a recreat un editorial de revista de moda in care modele tinere par sa se joace cu piesele din colectie, reflectand astfel prospetimea, dinamismul si modularitatea acestora.

Cristina Morozzi, jurnalist, critic si curator, afirma despre cele doua campanii ca imaginile reflecta doua moduri de a privi. Acestia spun doua povesti. Protagonistii sunt aceiasi, mobilier de baie premium, obiecte neinsufletite care prind viata prin admirare. Ambii fotografi isi transforma observatia in naratiune. Povestea lui Comte este filmica, in timp ce cea a lui Helbig este simbolica/onirica. Naratiunea lui Comte este realista; cea a lui Helbig este plina de patos. Fiecare poveste lasa produsele sa vorbeasca, inserandu-le intr-un context. Versiunea lui Comte este plina de viata, bazata pe miscare, in timp ce cea a lui Helbig sta nemiscata, bazandu-se pe efectele luminii.

Campaniile realizate reflecta viziunea celor doua companii asupra colectiei: o colectie care distruge limitele si barierele unui spatiu clasic de baie. In viziunea acestora baia se transforma intr-un refugiu, un loc de regenerare a bunastarii fizice si mentale. De-a lungul anilor, baia a trecut printr-o evolutie remarcabila: de la un spatiu retrogradat la un colt al casei, organizat pentru a asigura o igiena personala sanatoasa, la un cadru primitor, in conformitate cu ultimele tendinte in design interior. Baia tine pasul cu progresul gusturilor si transformarile stilului nostru de viata, iar colectia Kartell by Laufen, cu formele sale riguroase, ofera libertatea de a combina usurinta transparentei cu prezenta solida si robusta a ceramicii.

Strategia originala, nonconformista, abordata de Laufen si Kartell transcende limitele designului si comunicarii si arata frumusetea diversitatii in toate formele ei. Efortul s-a materializat in doua cataloage unice care spun povestea aceleiasi colectii, Kartell by Laufen: Un loc pentru dive. Si scufundari adanci. Aceasta este povestea despre un loc de o frumusete necunoscuta. Conceput pentru oameni, modelat de elemente. Departe de viata ta de zi cu zi. Dar in fiecare dimineata te vei intreba: Am mai fost aici? Sau este doar un vis?.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea