Amenajarea casei

#buget mic #redecorare casa #renovare casa #amenajare casa

Cum sa dai un aer nou casei tale in 5 pasi simpli

 

Iti doresti sa dai un aer nou casei tale, dar te gandesti ca toata aceasta operatiune este o adevarata provocare. Nu stii exact cu ce sa incepi si ce anume nu ar trebui sa scapi din vedere atunci cand redecorezi, ce buget ar trebui sa aloci si cat de mult timp iti va lua pana la final. Raspunsurile le gasesti in cele ce urmeaza. Afla cum poti sa dai un aer nou casei tale in doar 5 pasi simpli.

Repara podeaua

Podeaua are un rol important in aspectul general al casei, asadar trebuie sa arate cat mai bine. In cazul in care podeaua este deteriorate, ia masuri cat mai repede. Gresia crapata sau ciobita nu doar ca va distruge decorul interior al locuintei, dar poate duce si la accidente. In concluzie, atunci cand redecorezi, inlocuieste podeaua, daca aceasta este deteriorata.

Aplica un nou strat de vopsea

Atunci cand vrei sa dai un aer nou casei tale, fara sa faci eforturi prea mari, gandeste-te si la aplicarea unui strat nou de vopsea pe pereti pentru a reimprospata culoarea existenta. Secretul pentru ca sa arate cat mai bine este alegerea culorilor potrivite. Apeleaza la un specialist in design interior, daca este posibil acest lucru, pentru cateva recomandari. Dincolo de vopseaua pentru pereti, alege si draperii noi intr-o culoare contrastanta pentru a da si mai multa luminozitate camerei.

Acorda atentie micilor detalii care fac diferenta

Cand vine vorba de renovarea casei, micile detalii fac o mare diferenta. De exemplu, calitatea robinetilor din bucatarie, tipurile de intrerupatoare alese pentru intreaga casa si chiar clantele usilor din interior pot face ca decorul sa arate senzational sau din contra, pot compromite totul. Oferta pentru aceste accesorii este generoasa, asadar studiaza cu atentie care sunt variantele existente si alege doar in momentul in care ai gasit ceea ce crezi ca se potriveste cel mai bine casei tale. Indiferent ca vrei sa dai un aspect modern casei tale sau te gandesti la o redecorare in stil rustic, ai multe optiuni dintre care sa alegi.

Mizeaza pe un stil minimalist

In trecut, exista o adevarata obsesie a oamenilor pentru mobilierul masiv si piesele deosebit de scumpe cu care isi umpleau casa. Astazi insa, lucurile arata diferit. Tot mai multa lume se orienteaza spre produse inovative si functionale, care ocupa mai putin spatiu in casa. Prin urmare, paturile extensibile si canapelele convertibile sunt in tendinte acum. Investeste in obiecte care sunt practice, functionale si care nu incarca prea mult incaperile.

Scapa de lucrurile inutile

Cel mai bun moment in care poti sa scapi de lucrurile inutile din casa este atunci cand redecorezi. Incepe prin a moderniza bucataria. Dupa ce ai scapat de obiectele care nu iti mai folosesc, poti trece la treaba. Dulapurile din materiale reciclabile sunt o optiune buna, cu atat mai mult cu cat le poti face chiar tu! Atunci cand alegi aceasta varianta, sansele de a avea dulapurile de care ai nevoie, cu suficient spatiu de depozitare si sertare, sunt mai mari, pentru ca tu stii cel mai bine de ce ai nevoie in bucatarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului