Amenajarea casei

#idei amenajare bucatarie #renovare bucatarie #amenajare bucatarie #bucatarie

Cum sa dai un aer nou bucatariei, fara a o renova complet

Nu toti avem norocul sa putem renova complet bucataria. Renovarea unei bucatarii poate fi costisitoare, dar doar pentru ca nu poti reface totul nu inseamna ca nu poti imbunatati ceea ce ai. Vei fi surprins ce diferenta uriasa pot aduce aceste mici modificari de design - si cati bani vei economisi prin comparatie cu costurile necesare unei renovari complete. Iata cateva idei inteligente care te vor ajuta sa iti faci propria bucatarie personalizata.

1. Picteaza dulapurile

Poti da o noua culoare dulapurilor, ceea ce va aduce un aer nou bucatariei tale. Le poti picta pe toate sau selectiv si poti folosi mai multe culori. Mentinerea zonei superioare neutre si aplicarea unei culori intense in partea te jos te va ajuta sa mentii un aer chic si interesant in interior. Culorile intunecate tind sa ascunda imperfectiunile si petele mai bine, in timp ce griurile si albul ajuta la luminarea unei bucatarii mai intunecate.

2. Instaleaza o chiuveta si un robinet nou

Instalarea unei chiuvete noi in bucatarie poate avea un efect dublu: ofera un punct focal de design proaspat pentru camera si chiar usureaza anumite activitati precum curatarea si prepararea mesei. Incerca sa asociezi o chiuveta din otel inoxidabil cu un robinet elegant pentru un aspect modern. Nu numai ca liniile elegante ale acestei chiuvete ofera un punct focal sofisticat, dar si materialele te ajuta sa cureti mai usor totul dupa ce ai terminat de gatit sau de spalat vasele.

3. Schimba faianta

Schimbarea faiantei nu este o procedura complicata. Poti opta pentru faianta alba simpla si clasica iar o astfel de alegere poate da un nou vibe intregii camere. Daca bucataria pare putin inghesuita, nu alege sa pui faianta mica. De fapt, utilizarea placilor mai mari poate face ca incaperea sa para mai mare. Aceeasi regula se aplica si in bai.

4. Modifica sistemul de iluminare

Atunci cand alegi corpuri de iluminat noi pentru intreaga casa de multe ori uiti de bucatarie. Este recomandat sa renunti la clasicul neon sau la vechile corpuri de iluminat. Il poti inlocui cu o lustra amplasata deasupra chiuvetei sau bancului de lucru. Poti face si artificii arhitecturale si poti amplasa inclusiv aplice sau alte luminii de detaliu. Alege becuri care ofera o vizibilitate mai buna, astfel incat sa poti vedea ce toci, dar evita lumina dura a unui bec albastru rece. De obicei, un alb stralucitor functioneaza cel mai bine.

5. Imbraca rafturile deschise

Daca ai un perete gol, crearea propriului raft deschis va adauga personalitate si spatiu de stocare. Incearca sa combini echilibrul cu stilul pe care il cauti pentru bucataria ta. Exista atat de multe optiuni, rafturi suspendate, rafturi din lemn minimalist sau rafturi din fier nornalemntale. Fiecare tip de rafturi se potriveste unui anumit stil de amenajare interioara. In plus, spatiul suplimentar de iti permite sa scoti cele mai importante lucruri si obiecte si sa le pui la indemana.

Tinand cont de toate aceste aspecte vei reusi sa dai un nou vibe bucatariei tale fara sa investesti foarte mult.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare