Amenajarea casei

#reconditionare #design interior #decorare #vintage

Cum sa dai o alta utilizare obiectelor vechi

Daca nu reusesti sa gasesti articolul de mobilier potrivit sau daca ai lucruri pe care ai vrea sa le arunci, este momentul pentru o schimbare. Iesi din clisee si ofera obiectelor o alta intrebuintare.


1 Transforma o biblioteca intr-un spatiu personal de studiu

Nu te grabi sa arunci vechea ta biblioteca. Reconditioneaz-o si transform-o in spatiu de lucru. Foloseste-te de rafturi si creeaza-ti cu ajutorul acestora compartimentele de care ai nevoie. Astfel, vei avea la indemana toate obiectele necesare, fara sa mai adaugi sau sa achizitionezi si alte corpuri de mobilier. In plus, efectul estetic este mult mai interesant decat daca ai urma linia clasica a unui spatiu de lucru.

2 Reconditioneaza usa cea veche si transform-o intr-o tablie de pat

Te-ai hotarat sa iti schimbi vechile usi si sa treci la unele din generatia mai noua. Totusi, pastreaza acest material pentru a-l transforma intr-un accesoriu care va oferi dormitorului tau un look now. Reconditioneaz-o si vopseste-o si poti obtine cu eforturi minime o tablie pentru pat. Este un detaliu ideal atunci cand casa ta are un aer boem country.

 

3 Amenajeaza-ti holul cu o masuta pe masura

Masa din sufragerie ti-a folosit in toti acesti ani, dar a venit momentul sa o arunci la gunoi. Este prea mare si te gandesti ca nu ai loc si pentru aceasta. Apeleaza la serviciile unui tamplar si obtine masuta perfecta pentru hol. Tot ce trebuie sa faci este sa o tai in jumatate, sa o vopsesti si sa o atasezi unui perete. Cu ajutorul acesteia, vei putea crea un mic coltisor aranjat cu gust, chiar la intrare, o poti folosi pe post de masuta pentru telefon sau mai mult, iti poate servi drept masuta in dormitor, ideala pentru toate parfumurile si cosmeticele tale. Daca vrei mai mult si dispui si de spatiu, aseaz-o in baie, pentru a crea un design chic.

4 Confectioneaza o biblioteca din bancute de lemn

Daca nu reusesti sa gasesti biblioteca cu dimensiunile ideale, apeleaza la alternative. Achizitioneaza mai multe banci din lemn si aseaza-le sub forma unor rafturi. In felul acesta, vei beneficia intotdeauna si de flexibilitate, pentru ca poti aseza cate bancute doresti.

5 Acunde in dulapul pentru medicamente toate bijuteriile tale

Daca esti in cautarea unui spatiu de depozitare pentru bijuterii, atunci apeleaza la solutii ingenioase. Transforma o cutie din lemn sau un dulap vintage pentru medicamente intr-un mic cufar pentru toate bijuteriile tale. Daca doresti sa afli mai multe despre solutii pentru depozitarea bijuteriilor, citeste si 5 modalitati inedite de a-ti depozita bijuteriile.

6 Transforma cufarul bunicii in accesoriul perfect pentru birou

Ai o gramada de acte si hartii care stau imprastiate prin toata casa pentru ca nu le-ai gasit inca locul potrivit. Mai mult, acestea ofera un aspect inestetic casei tale, nefiind in acord cu aspectul nobil al cartilor din biblioteca. Reconditioneaza un cufar vechi si transforma-l in cutia ideala pentru toate aceste obiecte. Pentru ca beneficiezi de spatiu, poti adauga compartimente astfel incat totul sa fie asezat la locul lui.

7 Creeaza iluzia spatiului cu rafturi suspendate

Nu beneficiezi de prea mult spatiu, asa ca trebuie sa apelezi la diferite trucuri pentru a crea iluzia de adancime si spatialitate. Culori deschise, centre de interes, oglinzi si mobila inalta, toate acestea sunt regulile de baza. Iata inca o solutie practica; alege rafturile, pentru ca ai nevoie de cat mai multe spatii de depozitare , insa, pentru un efect inedit, suspenda-le cu ajutorul unor lanturi. In felul acesta, imbini designul inovator cu solutiile practice.

Sursa foto : marthastewart.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea