Amenajarea casei

#curatenie casa #casa #lcd #curatare lcd

Cum sa cureti un LCD

In zilele noastre tot mai multe persoane isi doresc un televizor LCD in locuintele lor. Sunt calitative, au un aspect modern si nu ocupa mult spatiu. Insa, odata cu instalarea unui LCD, aspectul incaperii este schimbat, devenind mai elegant.

Insa, pe langa revitalizarea aspectului sufrageriei tale, televizoarele LCD trebuie ingrijite si curatate, ca orice obiect din casa.

Insa, spre deosebire de televizorul obisnuit, LCD-ul nu poate fi curatat cu solutia de curatare pentru geamuri sau cu apa. Inainte de a te aventura in curatarea LCD-ului, este indicat sa te documentezi, pentru a nu il distruge.

Iata ce trebuie sa stii:

Inainte de a curata televizorul LCD

Inainte de a apela la produsele de curatare domestice, documenteaza-te putin despre cum trebuie ingrijit un LCD. Daca crezi ca poate fi curatat la fel ca geamurile sau oglinzile din casa, faci o mare greseala. Ecranul televizorului LCD nu este similar cu cel al televizoarelor obisnuite.

Televizoarele vechi dispuneau de o sticla groasa, care putea fi curata cu usurinta cu produsele pentru spalarea geamurilor si oglinzilor. Cu ajutorul acestei metode, se indepartau toate reziduurile si praful acumulat.

Nu acelasi lucru este valabil pentru LCD. Ecranul unui televizor LCD este realizat dintr-un plastic flexibil, care nu este compatibil cu substantele chimice care se gasesc in solutiile de curatare. Daca vei folosi astfel de produse, cel mai probabil ca televizorul tau LCD va fi bun de aruncat la gunoi, deoarece ecranul se va strica si nu vei mai putea vedea nimic.

Stratul protector al ecranului LCD are nevoie de o grija speciala, iar folosirea de produse dure, precum amoniac, glicerina sau alcool il distruge. De asemenea, este indicat sa eviti si sa il stergi cu servetele de bucatarie, deoarece ecranul se poate zgaria.

Cele mai bune metode de a curata ecranul LCD

Atunci cand vrei sa cureti ecranul LCD, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa achizitionezi servetele speciale de curatat pentru laptop, LCD sau plasme. Cand cureti LCD-ul, trebuie sa te asiguri ca televizorul este inchis, iar ecranul negru. Doar in acest fel iti poti da seama unde este acumulat praful si cele mai multe amprente.

Ia apoi un servetel special si sterge usor ecranul. Ai grija sa nu apesi prea tare sau sa ai miscari dure. Foloseste mai multe servetele, pentru a indeparta chiar si cele mai dificile pete. In acest fel ecranul isi va recapata stralucirea, iar imaginile vor fi mai clare.

Dupa ce cureti ecranul cu servetelele speciale, poti folosi si o solutie formata din apa distilata si otet, in parti egale. Foloseste aceasta solutie pentru a indeparta petele dificile. Dupa aceea sterge ecranul cu un servetel special. Curatarea ecranului LCD nu este o sarcina dificila, atata vreme cat folosesti produsele corecte.

Retine: pentru curatarea ecranului LCD nu trebuie sa folosesti solutii de curatare chimice, sprauri lichide, servetele de bucatarie, prosoape sau ziare. Aceste produse distrug ecranul, care se va zgaria si in unele cazuri nu va mai functiona deloc.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare