Amenajarea casei

#pete #solutii de curatat #detergent de vase #plastic

Afla cum sa cureti corect plasticul

Cand trebuie sa faci curatenie in casa , multe dintre obiectele pe care le cureti sunt din plastic, de la recipiente pentru mancare la mobila si accesorii de baie. De aceea, este recomandat sa stii care sunt acele aspecte de care trebuie sa tii cont cand cureti suprafetele din plastic.

1 Foloseste produse moi pentru curatat
 

Suprafetele de plastic nu trebuie sa fie curatate cu ustensile sau produse abrazive, deoarece se vor zgaria cu usurinta. Nu folosi bureti sau perii de sarma, detergenti puternici, acizi si alte substante care pot afecta suprafata. Alege detergenti usori, carpe din material textil sau bureti moi.
Nu folosi foarte multa apa pe suprafetele de plastic care sunt prinse deasupra altor materiale, deoarece acestea doua s-ar putea dezlipi.
 

2 Scoate petele
 

Pentru a scoate petele de pe suprafetele plastifiate trebuie sa folosesti un curatitor recomandat pentru acest tip de material, o carpa moale si apa. Freaca usor locul patat, apoi curata zona cu apa curata si sterge-o cu un prosop textil, pentru a usca bine suprafata. Poti folosi apoi un prosop de hartie pentru a reda stralucirea suprafetei. Petele de pe plastic pot fi scoase si folosind alcool sau otet.
 

3 Curata recipientele pentru mancare
 

Casoletele si celelate recipiente din plastic folosite in bucatarie trebuie curatate cu un detergent usor, potrivit pentru un astfel de material. Citeste instructiunile de pe detergentul de vase pentru a vedea daca este recomandat pentru obiectele din plastic. Foloseste produsul in combinatie cu apa calda si lasa recipientul la inmuiat o vreme, daca are pete de la sosuri, mancaruri si alimente. Poti folosi si apa fierbinte, in cazul in care casoleta este rezistenta la temperaturi inalte. In schimb, daca plasticul se topeste, atunci este mai bine sa arunci produsul deoarece recipientele de plastic topite elibereaza substante nocive care ajung in mancare.

In cazul in care recipientul respectiv are instructiuni de utilizare, acestea trebuie citite si urmate intocmai pentru a prelungi durata de viata a produsului si a asigura o utilizare corecta, care nu pericliteaza sanatatea.
 

4 Curata mobila de exterior, din plastic
 

Mobila de exterior, de balcon, terasa sau gradina, poate fi curatata usor cu un amestec de apa si detergent de vase. De exemplu, poti inmuia o carpa intr-o astfel de solutie pentru a sterge scaunele de plastic. Apoi scaunul trebuie limpezit bine. Pentru aceasta operatiune, cea mai simpla metoda este sa folosesti un furtun cu apa. Poti reface suprafetele zgariate folosind o vopsea special conceputa pentru suprafetele din plastic.
 

5 Curata accesoriile din baie
 

Accesoriile baii, realizate din plastic, precum recipientele pentru sapun, periuta de dinti, capacul de toaleta etc pot fi curatate cu apa si un burete moale sau o carpa. Atunci cand folosesti detergenti puternici pentru a curata instalatiile sanitare, gresia sau faianta, trebuie sa ai grija ca acestia sa nu ajunga pe suprafetele din plastic. Daca insa sunt picaturi, suprafata de plastic trebuie spalata si stearsa bine.
 

6 Curata suprafetele lucioase
 

Suprafetele plastifiate care au un aspect lucios pot fi curatate cu detergent de vase si apa, folosind o carpa moale.
 

7 Spala perdeaua de dus
 

Perdeaua de dus fabricata din plastic poate deveni in timp foarte murdara, de la apa, rugina, sapun etc. Astfel, aceasta devine patata si ingalbenita, atunci cand nu este stearsa de fiecare data, dupa utilizare. O poti curata in masina de spalat, pusa impreuna cu cateva prosoape si fara a fi trecuta prin procesul de uscare, pentru a evita sa fie supusa la temperaturi prea mari pentru ea.

O alta varianta este sa prepari o solutie de curatat din bicarbonat de sodiu, otet si apa calda. Dupa ce o cureti cu aceasta solutie, limpezeste bine perdeaua si pune-o la uscat inainte de a o refolosi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea