Amenajarea casei

#alegere caserole #cum cumperi caserole #spalare caserole #ingrijire caserole #caserole

Cum sa cureti si sa pastrezi corect caserolele pentru a avea viata lunga

Caserolele au devenit indispensabile in vietile noastre. Acestea sunt folosite pentru a depozita mancaruile in frigider, pentru pachetul de la munca sau de la scoala, pentru zilele in care mergem la picnic, iar rolul lor nu se opreste aici.

Avem mare nevoie de ele si tocmai de aceea ingrijirea acestora este esentiala. Doar in acest mod le putem creste durata de viata.

Curatarea caserolelor

Caserolele de mancare trebuie curatate dupa fiecare utilizare. Este esential ca acestea sa fie curatate cat mai repede pentru ca mirosurile sa nu patrunda in material, dar si pentru ca resturile sa nu se usuce, facand curatarea mult mai greoaie.

Plasticul si lemnul absorb cel mai usor mirosurile. Asadar, in cazul in care folosesti caserole din plastic sau c capace din lemn, spala-le cat mai repede dupa ce le-ai folosit.

In cazul caserlelor de sticla cu capace de silicon, mirosurile nu patrund in material, insa resturile de mancare pot pata capacele.

Daca esti acasa, lucrurile sunt simple. Clateste-le bine sub un jet de apa, apoi spala-le rapid, cu putin detergent de vase si cu un burete pentru a indeparta orice urma de murdarie. Clateste-le apoi foarte bine cu apa cat mai rece, deoarece aceasta ajuta la eliminarea mirosurilor. Iar daca ai o masina de spalat vase, trebuie doar sa le pui pe raftul acesteia si sa o pornesti la un program intens de curatare.

Lucrurile se complica insa cand esti la serviciu sau la picnic. La serviciu, daca nu ai posibilitatea sa le speli cu detergent de vase, clateste-le bine cu apa si spala-le cu putin sapun de maini, pentru a indeparta mirosurile, grasimea si alte impuritati ce pot ramane pe aceasta. Odata ajuns acasa, spala-le in mod normal pentru a elimina orice urma de grasime, murdarie si microbi.

Cand esti la picnic insa, singura solutie este sa le stergi fie cu niste servetele umede, fie sa le clatesti cu putina apa. Odata ce ajungi acasa, pune-le la inmuiat in apa calda timp de cinci minute, apoi spala-le in mod normal.

Cum indepartezi mirosurile neplacute

Daca nu ai spalat la timp o caserola si a prins miros, dupa ce o speli in mod normal, umple-o cu apa  in care sa adaugi o lingura de bicarbonat de sodiu si una de otet. Lasa caserola asa, peste noapte, apoi clateste-o bine.

Cum alegi caserolele perfecte in functie de nevoi

Pe piata exista o multime de tipuri de caserole. Alegerea poate fi dificila, asadar avem cateva sfaturi pentru tine, pe care sa le urmezi, in functie de necesitati:

  • caserole din sticla – sunt de departe cele mai bune, insa si pretul este pe masura. Acestea sunt perfecte pentru a depozita mancaruri cu mirosuri intense, deoarece acesta nu patrunde in material. In plus, sunt excelente pentru a fi folosite acasa, in frigider, deoarece poti vedea cu usurinta ce ai in ele, aspectul estetic este unul placut si, pe multe dintre acestea, le poti folosi si in cuptorul cu micorunde;
  • caserole din plastic – acestea au avantajul de a fi mai ieftine si mai usoare, ca si greutate. Asadar, pot fi o alegere inspirata pentru a le folosi in momentul in care vrei sa-ti iei mancare la birou. Pe de alta parte, acestea nu trebuie folosite pentru a incalzi mancarea in cuptorul cu microunde, chiar daca pe ambalaj scrie ca sunt rezistente. Asta, deoarece plasticul, odata incalzit, elimina toxine care ajung in mancare. Un alt dezavantaj al acestor tipuri de caserole este dat de faptul ca mirosurile patrun cu usurinta in material si pot fi dificil de idepartat.

Cum sa depozitezi caserolele corect

Si depozitarea caserolelor este importanta. Nu trebuie niciodata sa pui capacul caserolei, deoarece stand asa, timp indelungat, va prinde un miros neplacut. Cel mai bun mod de depozitare este sa pui caserolele una in alta, si capacele langa acestea. Pentru a nu se depune praful pe ele, tine-le intr-un dulap.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare