Amenajarea casei

#mobilier camera copilului #camera copil #mobilier #curatenie

Cum sa cureti mobilierul din camera copilului

Daca ai cumparat sau te gandesti sa cumperi mobil pentru camera copiilor, trebuie sa stii si cateva lucruri despre curatarea si dezinfectarea ei corespunzatoare.

Copiii nu sunt constienti de germenii si bacteriile care se gasesc pe anumite suprafete, inclusiv pe mobila din camera lor. Jucariile, mobilierul sau patul pot adaposti bacterii periculoase. Ca parinte, trebuie sa te asiguri ca cel mic nu este expus germenilor.


Cum sa cureti mobila copilului


Trebuie astfel sa iei toate masurile posibile de precautie pentru a pastra locuitna curata si intr-o stare igienica impecabila. In acest fel, sanatatea familiei nu va fi periclitata.

Copiii au tendinta de a duce la gura toate obiectele din jur. Astfel, chiar daca locuinta ta este curata, poti folosi solutii de curatare care contin numeroase substante chimice si care pot patrunde in sistemul celui mic.

Este important ca pentru curatarea si igienizarea locuintei sa folosesti solutii naturale, netoxice, realizate in casa. In acest fel il vei proteja pe cel mic de riscul inghitirii unor substante periculoase.


Solutii naturale pentru curatarea mobilierului


Chiar daca mobilierul pe care il achizitionezi este nou, este indicat sa il cureti foarte bine inainte de a-l instala in camera copilului. De asemenea, dupa instalare, ai grija ca incaperea micutului sa fie in permanenta curata si bine igienizata.

Pentru obiectele de mobilier din plastic poti folosi o solutie preparata chiar la tine acasa. Amesteca o cana de otet cu una de apa si transfera intr-o sticla prevazuta cu pulverizator. Aplica apoi pe intreaga mobila si sterge cu o carpa curata. Aceasta solutie nu numai ca va indeparta foarte bine petele si mizeria, dar va indeparta si bacteriile. Poti adauga in aceasta solutie si cateva picaturi de ulei esential de lamaie, pentru a indeparta mirosul de otet.

O alta solutie care ajuta la curatarea mobilierul din plastic, este cea preparata dintr-o cana de otet, una de apa minerala si cateva picaturi de ulei esential din arbore de ceai. Aplica apoi aceasta solutie pe mobila si sterge bine.

Pentru mobilierul cu tapiserie, este indicat sa cureti foarte bine materiale textile, cu ajutorul unui aspirator si apoi sa cureti partea din lemn. Petele de pe tesaturi le poti indeparta cu apa minerala sau apa calda.

Atunci cand cureti mobila din lemn din camera copiilor, este indicat sa dizolvi putin dezinfectat in apa si apoi sa stergi mobila un un burete curat. In acest fel vei curata si dezinfecta toate suprafetele din camera copilului, care pot avea diverse urme.

Pentru a dezinfecta jucariile din plastic ale copiiilor, este indicat sa le stergi cu o solutie formata din otet si apa fierbinte. Inmoaie jucariile in aceasta solutie, lasa cateva minute sa actioneze, dupa care clatesti bine cu apa calda, dupa care le stergi bine cu o carpa curata.

Pentru jucariile din lemn, poti folosi o solutie din otet, bicarbonat de sodiu si apa fierbinte. Clateste apoi bine cu apa calda, sterge-le si lasa-le la uscat la soare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului