Amenajarea casei

#casa #masina de spalat # sfaturi casa # curatare masina de spalat

Cum sa cureti masina de spalat

Masina de spalat rufe nu pare, la prima vedere, un aparat care sa aiba nevoie de igienizare. Periodic, insa, nu doar exteriorul masinii de spalat are nevoie de o curatare temeinica, ci si partea interioara. Iata ce poti face pentru ca intregul proces de curatare sa fie cu adevarat eficient si lipsit de probleme!

Produsele si ustensilele necesare

Inainte de a demara procesul de curatare a masinii de spalat, este important sa iti pui la indemana produsele si ustensilele care iti vor fi necesare. Asigura-te, asadar, ca ai la dispozitie 500 ml de zeama de lamaie sau de otet alb, solutie universala de curatare (sub forma de pulverizator), prosoape de hartie, betisoare de urechi, o galeata si un aspirator.

Curatarea masinii de spalat

Odata ce ai adunat toate produsele si ustensilele de care ai nevoie la curatenie, poti incepe igienizarea masinii de spalat. Retine, insa: nu spala niciodata masina de spalat atunci cand este bagata in priza - risti sa te electrocutezi!

Iata care sunt pasii de urmat:

  • Incepe prin a pulveriza solutia universala de curatat pe suprafata exterioara a masinii de spalat (partea superioara, frontala, dar si laterala), dupa care sterge-o bine cu ajutorul prosoapelor de hartie.
  • In continuare, aplica solutie pe cateva prosoape de hartie, dupa care sterge partea interioara a usii masinii de spalat, marginile acesteia, cat si cadrul in care se fixeaza in aparat.
  • Treci, apoi, la curatarea cuvei masinii de spalat. Din fericire, nu va trebui sa depui eforturi consistente: aparatul va face toata munca pentru tine! Selecteaza programul destinat spalarii unei cantitati mari de rufe, dupa care umple masina de spalat cu apa fierbinte.
  • Adauga 500 ml de suc de lamaie daca in interiorul cuvei exista pete de rugina sau 500 ml de otet alb, daca te confrunti cu mirosuri neplacute. Daca ai parte de ambele probleme, foloseste solutiile consecutiv, in doua cicluri de spalare distincte.
  • Porneste masina de spalat. Dupa ce si-a incheiat ciclul de spalare si clatire setat, adauga inca o data apa fierbinte si 500 ml de inalbitor. Solutia va contribui la indepartarea eventualelor pete existente in cuva masinii.
  • Daca ai parte de rezultate optime (mirosurile si petele au disparut in totalitate), la final porneste inca o data masina de spalat (ciclu normal de spalare), fara a mai adauga nicio solutie de curatat, pentru a clati temeinic aparatul.
  • Dupa ce masina de spalat s-a oprit, indeparteaza compartimentele pentru detergent, inalbitor si balsam de rufe si pune-le intr-o galeata cu apa calda. Dupa ce reziduurile acumulate pe suprafata lor s-au inmuiat, scoate-le din apa si pune-le pe prosoape de hartie.
  • Pulverizeaza solutie universala de curatat pe suprafata lor si sterge-le cu prosoape de hartie. Foloseste betisoare de urechi pentru a ajunge in zonele greu accesibile ale compartimentelor.
  • In cele din urma, dupa ce ai pus la locul lor compartimentele, aspira in partile laterale si dedesubtul masinii de spalat. Procesul de aspirare iti ofera sansa de a verifica si starea furtunurilor.

Foto: local.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea