Amenajarea casei

#pete covor #curatenie casa #guma de mestecat #covor

Cum sa cureti guma de mestecat de pe covor

Cand ajunge pe covor sau pe mocheta , guma de mestecat poate fi greu de curatat. Pune la incercare cateva solutii simple pentru a curata guma de mestecat de pe covor .

Daca a ajuns pe covor si a fost si calcata accidental, guma de mestecat se ataseaza foarte puternic de fibrele textile. Ai insa la dispozitie mai multe metode pentru a curata guma de mestecat, fara ca aceasta sa la vreo urma pe covorul tau.

Pentru a elimina aderenta gumei la mocheta sau covor, o poti incalzi, o poti raci sau poti incerca mai multe solutii ecologice.
 

Curata guma de mestecat de pe covor cu gheata


Expunerea la o temperatura foarte scazuta intareste guma de mestecat si o face mai usor de curatat.

Pune intr-o punga de plastic cateva cuburi de gheata si freaca punga de guma lipita de covor. Pana cand cuburile de gheata s-au topit pe jumatate, guma de mestecat s-a racit si s-a intarit.

Foloseste o lingura metalica sau un cutit de peste (sau orice alt fel de cutit cu lama cat putin taioasa) pentru a elimina guma de mestecat din mocheta sau covor. Poti repeta procesul de mai multe ori, pana cand reusesti sa cureti complet si ultimele urme de guma.
 

Curata guma de mestecat de pe covor cu aer cald


Daca ridici temperatura gumei de mestecat, aceasta va putea fi indepartata chiar mai usor decat folosind metoda cu gheata. Foloseste un uscator de par, pe nivelul in care aerul este cel mai cald.

Incalzeste guma cu uscatorul de par cu atentie. Aerul fierbinte poate arde si fibrele textile din covor sau mocheta.

Dupa ce guma s-a inmuiat, o poti indeparta cu mana. Pentru a preveni lipirea gumei de degete sau chiar intrarea ei sub unghii, poti folosi o manusa de latex sau chiar o punga de plastic.

In cazul in care nu ai reusit sa indepartezi toate urmele de guma si nu vrei sa risti sa arzi covorul, incearca una dintre modalitatile alternative de curatare a gumei de mestecat din mocheta sau covor.
 

Alte modalitati de a curata guma de mestecat


Dupa ce ai curatat cea mai mare parte a gumei de mestecat de pe covor folosind una dintre metodele prezentate mai sus, poti incerca alte cateva trucuri pentru a elimina si ultimele urme ale gumei.

Poti folosi cu succes unt de arahide (cat mai omogen), otet de vin alb sau un unguent pentru durerile musculare (care sa fie transparent). Aplica una dintre solutiile alese pe covor. Toate cele trei lubrifiaza fibrele textile ale covorului, usurandu-ti munca.

Freaca usor cu degetele portiunea de covor de unde vrei sa indepartezi resturile de guma, apoi foloseste o laveta sau o carpa pufoasa pentru a tampona usor covorul. Resturile de guma de vor dezlipi de fibrele covorul si se vor lipi de laveta.

Odata ce ai reusit sa elimini orice urma de guma, folosindu-ti chiar si unghiile, ramane sa cureti substanta folosita. Tamponeaza covorul sau mocheta cu o laveta curata inmuiata in apa calda cu sapun.

Tamponeaza apoi mocheta sau covorul cu o alta laveta, umezita doar in apa, pentru a curata sapunul ramas in urma, apoi foloseste o laveta uscata pentru a elimina si apa ramasa in urma.

Sursa foto: Looneo.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului