Amenajarea casei

#gratar #gratar de curte #curatare ecologica #rugina #curatarea gratarului

Cum sa cureti ecologic gratarul din curte

Stiai ca este recomandat ca gratarul din curtea ta folosit pentru picnicuri si petreceri, dar si pentru pranzuri in familie, sa fie curatat dupa fiecare folosire? Afla cum sa cureti ecologic gratarul din curte.

Bacteriile si alte microorganisme daunatoare nu sunt ucise intotdeauna de caldura emanata la folosirea gratarului. Chiar daca multi sustin ca resturile de alimente ramase pe gratar imbogatesc aroma la urmatoarea folosire, esti dispus sa-ti risti sanatetea folosind un gratar murdar?

Resturile de carne carbonizate pe gratar pot produce in timp compusi cancerigeni, care vor atinge apoi fiecare aliment pe care il prajesti pe gratar si vor ajunge in farfuria ta.

Daca alegi sa gatesti cu un gratar curat, vei elimina riscul unor probleme de sanatate si vei avea parte si de mai putin fum care te sufoca atunci cand intorci carnea sau legumele pe gratar.
 

Unelte pentru curatarea gratarului


Produsele de curatat puternice pentru gratar pot contine substante chimice periculoase. Daca speli gratarul in gradina, acestea se pot scurge in pamant si iti pot imbolnavi plantele.

Curatarea gratarului nu este dificila daca alegi sa o faci ecologic, fara substante de curatat toxice. Vei avea nevoie de o perie de sarma, de lavete si de apa cu sapun sau cu bicarbonat de sodiu . Daca ai la indemana si cateva ziare vechi , le vei putea folosi pentru a pune gratarul la uscat.

Gratarul este cel mai usor de curatat imediat dupa folosire. Daca alegi sa faci asta, te va astepta pregatit de fiecare data can ai pofta de o friptura sau de legume la gratar. Pentru ca nu lasi resturile carbonizate pe gratar, acesta va avea o durata de folosinta mai lunga.
 

Curatarea gratarului cu carbuni


Gratarul cu carbuni poate fi curatat cel mai usor dupa folosire, inainte de stingerea si racirea completa a carbunilor. Foloseste peria de metal pentru a elimina urmele de alimente ramase pe gratar si apoi lavetele pentru ca gratarul sa straluceasca.

Inainte de folosirea urmatoare, arunca cenusa ramasa in gratar. Un gratar bine intretinut va fi spalat o data pe luna cu apa si bicarbonat de sodiu.
 

Curatarea gratarului cu gaz


Primul pas in curatarea gratarului cu gaz este deconectarea de la sursa de gaz. Unele modele au un buton cu optiunea "Clean" ("Curatare"), care incalzeste gratarul. Astfel, resturile alimentare vor fi indepartate mai usor.

Scoate si spala toate piesele gratarului cu apa si sapun, apoi usuca-le bine si pune-le la loc inainte de a conecta din nou gratarul la gaz. Incalzeste-l apoi din nou pentru a te asigura ca reziduurile de sapun au fost eliminate.
 

Curatarea gratarului de otel inoxidabil


Nu este recomandat sa cureti partile de otel inoxidabil ale gratarului tau cu substante abrazive, deoarece acestea pot afecta stralucirea metalului.

Umezeala este cel mai mare dusman al otelului inoxidabil, astfel ca este recomandat sa-l pastrezi acoperit intr-o zona cat mai uscata. Caldura in exces poate duce la decolorarea gratarului tau. Atentie la sosuri! Cele acide sau carnea marinata in ele poate duce la coroziunea metalului in timp.

Curata gratarul dupa fiecare folosire pentru a te asigura de gustul placut al alimentelor preparate pe el si pentru a proteja sanatatea familiei tale si a musafirilor pe care ii inviti la un gratar in curtea ta.


Sursa foto: Onmilwaukee.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare