Amenajarea casei

#draperii #draperii casa #jaluzele #curatare draperii

Cum sa cureti draperiile

Draperiile au devenit parte integranta a interioarelor de casa sau apartament si au castigat din ce in ce mai multa popularitate, detronand chiar si jaluzelele orizontale sau verticale. Din pacate, draperiile atrag si foarte mult praf, impuritati si fum, motiv pentru care se imbacsesc rapid si ar trebui curtatate mai des decat iti inchipui.

Avand in vedere faptul ca toate draperiile sunt atarnate, nu este chiar la indemana sa le cureti des, asa ca aceasta munca este deseori sarita sau omisa de la curatenia generala sau chiar lunara a casei. Iata ce ai de facut pentru a-ti usura munca:

1 Indeparteaza draperiile de la locul lor

Primul pas spre curatarea corespunzatoare a draperiilor este sa le dai jos de pe sina . Apoi, incearca sa indepartezi orice accesoriu metalic de pe ele. In general, draperiile sunt prinse pe sina sau bara metalica prin inele. Unele au clema si sunt usor de desfacut. Altele sunt cusute si va trebuie sa le desfaci cu o foarfeca si sa le cosi la loc dupa curatare .

2 Verifica eticheta materialului

Draperiile sunt realizate din diverse materiale textile si fiecare astfel de material are cerintele sale de curatare. Verifica etichetele pentru a afla instructiunile de spalare, precum si temperaturile la care se curata draperiile. In general, materialele sensibile au nevoie de conditii speciale de curatare si multe dintre ele trebuie spalate in apa la temperatura camerei, nu in apa fierbinte.

3 Spala manual draperiile

Desi pare o misiune dificila, spalatul manual al draperiilor nu este atat de greu precum pare. Pune destula apa intr-un lighean mai mare sau in cada, adauga un detergent pudra mai usor si lasa draperiile la inmuiat cateva ore.
Nu folosi inalbitori sau perie de rufe ca sa nu deteriorezi materialul.
La final, foloseste apa din belsug pentru a clatirea corespunzatoare a draperiilor. Schimba apa pana ramane curata.

4 Spala draperiile in masina de spalat

Spalarea draperiilor la masina este recomandata numai daca pe eticheta lor apare aceasta specificare. Foloseste apa rece si un detergent potrivit pentru a evita decolorarea sau intrarea la apa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare