Amenajarea casei

#cuptor #curatare cuptor #cuptor gaz

Cum sa cureti cuptorul cu gaz

Daca vrei sa ai un cuptor care sa arate ca in ziua in care l-ai cumparat este foarte important sa ai grija de el si sa il cureti regulat. Ai insa grija la produsele de curatare pe care le folosesti care pot zgaria si distruge cuptorul.

Multe produse de curatare sunt extrem de abrazive, ceea ce duce la decolorarea si zgarierea suprafetei cuptorului. Inainte de a curata cuptorul, ai grija ca acesta sa fie deconectat de la instalatia de gaz. De asemenea, trebuie sa fie rece.


Iata cum trebuie sa cureti cuptorul cu gaz:


Arzatoarele. Modelele noi de cuptoare dispun de arzatoare incastrate, care nu trebuie niciodata indepartate atunci cand cureti cuptorul. Acest lucru trebuie efectuat doar de personal specializat. De altfel, daca dispui de un astfel de cuptor, trebuie sa stii ca mancarea si petele nu pot ajunge in aceste locuri, astfel ca nu este necesar sa le scoti atunci cand cureti cuptorul.

Cuptorul trebuie curatat regulat, in mod ideal dupa fiecare folosire. Sterge cuptorul cand s-a racit, cu apa cu detergent. Petele mai dificile pot fi indepartate cu diverse solutii abrazive, care insa nu trebuie sa zgarie cuptorul. De asemenea, curata bine si gratarele, pe care se pot depune grasimi. Dupa ce il speli cu apa si detergent, cuptorul trebuie sters cu o carpa uscata si curata.

Butoanele de la cuptor. Butoanele de la cuptor trebuie scoase cu grija si curatate bine in apa calda cu detergent. Evita sa pulverizezi cu solutii de curatare direct pe butoane sau alte accesorii ale cuptorului. Instaleaza butoanele dupa ce au fost bine curatate si uscate.

Usa cuptorului. La modelele noi de cuptoare, usa poate fi scoasa, pentru a fi mai bine curatata. Evita insa sa inmoi usa in prea multa apa cu detergent, deoarece apa poate patrunde in spatiile dintre geamuri si poate duce la decolorare si patare. Usa trebuie curatata cu apa calduta cu detergent si clatita cu apa curata.

Foloseste solutii de curatare a gemului numai daca pulverizezi intai pe o carpa. Evita sa folosesti substante abrazive, pudre sau bureti din metal, care pot distruge usa cuptorului.

Interiorul cuptorului. Pentru interiorul cuptorului este indicat sa folosesti solutii delicate de curatare. Evita sa cureti cu ajutorul buretilor din sarma, care zgarie si distrug suprafata cuptorului. Cuptorul trebuie curatat dupa fiecare folosire, iar petele, in special cele de grasime sau acide, trebuie indepartate cat mai repede.

Pentru a indeparta eficient petele, este indicat sa aplici imediat putina sare. Sterge pata dupa ce cuptorul s-a racit.


Cea mai buna solutie de curatare pentru cuptoare


Pentru curatarea cuptoarelor nu trebuie sa cheltui sume importante pe produse de curatare. Apa calduta cu detergent este cea mai potrivita. Poate fi folosita pentru indepartarea tuturor petelor.

Pasta din apa si bicarbonat de sodiu este de asemenea o solutie potrivita pentru curatarea cuptoarelor. Este usor abraziva si ajuta la indepartarea petelor mai dificile.

Atunci cand folosesti produse chimice din comert este indicat sa citesti cu atentie instructiunile de pe eticheta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea