Amenajarea casei

#curatenie paste #curatare covor #sfaturi curatenie #sfaturi practice #covor #paste

Cum sa cureti covorul fara sa-l scoti din living

Ti-ai facut planul pentru curatenia de Paste, stii deja de unde incepi si cel mai probabil te intrebi ce vei face cu covorul cel mare din living, care ar cam trebui curatat. Ei bine, afla ca nu e nevoie neaparat sa il duci la spalatorie. Ii poti scoate murdaria fara sa il muti din loc.

1. Indeparteaza petele cu fierul de calcat

Nu doar petele de ceara de pe haine pot fi scoase cu ajutorul fierului de calcat, ci si cele de murdarie de pe covor. Dupa ce ai aspirat bine tesatura, umezeste un prosop sau o carpa cu un amestec obtinut din o parte otet si trei parti apa. Pune carpa peste pata si asaza pe ea fierul incins. In scurt timp, pata se va muta de pe covor pe carpa.

2. Foloseste bicarbonat si uleiuri esentiale

Vrei un aer proaspat in incapere ca si cum te-ai plimba cu picioarele goale printr-un camp de flori parfumate? Prepara rapid un odorizant din ce ai la indemana. Pune 20 de picaturi de ulei esential de lavanda sau de portocala intr-o punga de 400 de grame de bicarbonat si amesteca bine pana cand uleiul este absorbit bine. Apoi, de fiecare data cand simti nevoia sa improspatezi atmosfera, imprastie pe covor bicarbonatul parfumat si dupa 5 minute aspira.

3. Curata in profunzime carpetele cu fir lung

Covoarele cu fir lung sunt un accesoriu modern tot mai des utilizat. Problema mare este ca ele acumuleaza foarte multa murdarie, iar daca nu poti scutura covorul pe un batator, atunci va trebui sa il aspiri bine. Cea mai buna solutie in cazul lor este sa scoti peria si sa aspiri direct pe teava aspiratorului. E adevarat ca este o treaba migaloasa si ca va dura putin mai mult, insa vei reusi sa cureti in profunzime carpeta.

4. Periaza-l cu atentie

Prepara intr-un lighean o solutie formata din trei sferturi apa si un sfert de otet si curata covorul cu o perie pentru a indeparta toate firele de par prinse de el si pentru a-i reda textura pufoasa. Solutia este ideala si pentru a improspata culorile. Poti pune in solutie si doua linguri de bicarbonat, care va indeparta mirosul de statut pe care il capata in timp covoarele. Important este sa nu exagerezi cu apa, ca sa nu uzi covorul.

Sursa foto principala: picdan.ir

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea