Amenajarea casei

#lustra #curatenie casa #sters praf #candelabre

Cum sa cureti candelabrele

Nu toata lumea detine un candelabru , insa cei care si-au decorat livingul sa dormitorul cu o astfel de piesa stiu prea bine ca amana tot timpul curatarea ei, tocmai pentru ca este o munca migaloasa si consumatoare de timp. A stii sa cureti corespunzator candelabrele sau sistemele de iluminat asemanatoare nu este chiar o arta cum o considera unii, ci, mai degraba, rezultatul unei tehnici pe care o poti pune chiar acum la punct.

1 In primul rand, trebuie sa deconectezi candelabrul de la sursa de electricitate si sa permiti becurilor sa se raceasca. Unele dintre becuri sau accesorii de sticla se pot incinge foarte tare si iti pot cauza arsuri la degete, daca nu iti iei cateva masuri. Odata ce becurile s-au racit, strange-le pe rand si asigura-te ca stau bine in suporturile lor pentru a nu lasa umezeala sa ajunga la ele.

2 Cauta o masa lata si destul de inalta, pe care sa te poti sui si sta in siguranta pe durata curatarii candelabrului. Acopera masa cu o folie, astfel incat sa nu o murdaresti cu lichidul cu care cureti candelabrul.

3 Cumpara un detergent pentru geamuri sau sticla, sub forma de spray si aplica-l peste toata suprafata de sticla. Alege un detergent care este prietenos cu mediul si care nu contine substante chimice deosebit de daunatoare.

4 Nu invarti si nu trage de accesoriile de cristal ale candelabrului, deoarece pot iesi din locurile lor, pot cadea si se pot deteriora. Dupa ce ai aplicat detergent pe ele, strege-le usor, prin tamponare , cu un servetel absorbant din hartie. Praful si urmele de mizerie de pe ele vor fi astfel indepartate si vor ramane pe servetel.

5 Dupa ce ai lasat un timp sa se usuce accesoriile de cristal, poti incepe sa le lustruiesti cu o carpa moale si uscata, din lana sau bumbac. Acestea vor straluci frumos si durata lor de viata va fi mai lunga.

Sfat: Curata candelabrul o data la fiecare trei luni. Rezultatul este lumina mai clara, stralucirea accesoriilor de sticla sau cristal si un aspect mai nou, chiar daca e vorba de o piesa antica.

Ai nevoie de ajutor la curatenie? Intra pe cautamenajera.ro, cea mai mare baza de date cu menajere din Romania.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului