Amenajarea casei

#curatenia #curatenie in baie #baie #casa

Cum sa cureti cabina de dus

Baia este una dintre camerele in care este recomandat sa faci curatenie cat mai des. Dupa toaleta, cabina de la dus reprezinta unul dintre obiectele sanitare cel mai des utilizate din baie. Acest fapt duce la aparitia petelor si urmelor de sapun care, in conditii de umiditate, pot constitui un mediu propice pentru dezvoltarea microbilor. Iata cum poti sa mentii o cabina de dus curata:


1 Indeparteaza spuma dupa fiecare dus


Este recomandat ca de fiecare data dupa ce folosesti dusul sa indepartezi resturile de sapun din cadita si de pe peretii cabinei. Pentru aceasta operatiune, foloseste capul de la dus si un jet de apa puternic. Urmele de sapun sunt mult mai usor de indepartat imediat dupa folosirea cabinei de dus pentru ca, odata intarite, vei avea nevoie de produse speciale pentru curatat sau de un burete abraziv. In plus, aceste urme pot constitui un mediu propice pentru bacterii si microbi .


2
Spala si dezinfecteaza cabina


Este indicat sa speli si sa dezinfectezi cabina de dus cel putin o data pe saptamana. Poti sa folosesti o solutie din apa calduta si detergent sau otet ori o substanta speciala pentru suprafete vitrate, disponibila in comert. Foloseste un burete usor abraziv pentru o curatare mai buna si inlatura, pe cat posibil, stropii de apa ramasi dupa clatire. Pentru aceasta operatiune ai nevoie de o racleta din cauciuc sau de o carpa moale, speciala pentru suprafetele din sticla.


3 Ventileaza baia


Dupa curatarea cabinei de dus, este foarte important ca aerul sa circule bine in baie. Caldura si umiditatea in combinatie cu apa pot lasa urme, chiar daca suprafetele respective abia au fost curatate. Daca baia ta este dotata cu un ventilator pentru baie, pune-l in functiune pentru cateva minute, pana cand cabina se va usca. La nevoie, poti sa folosesti si un ventilator pentru camera.


4
Atentie la mucegai


Aerisirea corecta a baii dar si curatarea regulata a cabinei de dus previn aparitia mucegaiului. In conditii propice, mucegaiul se dezvolta rapid in colturile cabinei de dus sau pe suportul de sapun sau bureti. Atunci cand observi o urma de mucegai, indeparteaz-o cu o solutie formata din apa si otet. Daca mucegaiul persista, foloseste clor sau o solutie speciala anti-mucegai, din comert.

Daca nu ai timp sa te ocupi de curatenia casei tale, insa vrei sa lasi totul pe maini bune, iti poti gasi o menajera pe CautaMenajera.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului