Amenajarea casei

# mobila second hand #mobila veche #piese de mobilier #mobila

Cum sa cumperi mobila second hand

Mobila reprezinta elementul cel mai important al interiorului unei case, insa este bine cunoscut faptul ca este scumpa, fiind o investitie pe termen lung. De aceea, varianta mobilierului second hand este din ce in ce mai apreciata de foarte multa lume, mai ales ca exista avantajul calitatii materialelor si al executiei, net superioare multor piese de mobilier noi, disponibile azi.

1 Nu te grabi sa cumperi o piesa de mobilier second hand inainte s-o vezi in realitate. Exista foarte multe siteuri de astfel de mobilier, care te imbie sa comanzi la distanta si sa primesti acasa coletul, insa risti foarte mult actionand asa. Majoritatea vanzatorilor vor afirma ca mbila lor este originala, antica si nu o replica ieftina, realizata din materiale dubioase.

2 Studiaza cu atentie si minutios piesa respectiva de mobilier, pe care te-ai hotarat s-o cumperi. Cerceteaza daca nu are zgarieturi, pete, bucati lipsa, zone decolorate sau alte defecte.

3 Incearca mobila pe care vrei s-o cumperi. Monteaza chiar in magazin toate piesele, intinde masa, stai pe scaune, trage sertarele unui dulap pentru a le deschide, inchide si deschide usile unui sifonier etc.

4 Daca gasesti vreo defectiune majora a unei piese de mobilier, cerceteaza cu atentie si estimeaza daca poate fi reparata, precum si costul reparatiei. Poti insista ca asta sa fie scazuta din pret si sa obtii astfel o reducere.

5 A avea incredere in instinctele tale este crucial atunci cand cumperi second hand . Este foarte posibil ca aceasta inca sa mai poate mirosul fostilor proprietari, mai ales daca acestia au folosit parfumuri puternice sau au fost fumatori. Lemnul natural retine aceste mirosuri in timp, iar spatiile inchise din cadrul sertarelor sau al sifonierelor, care au nu fost aerisite zeci de ani, pot mirosi intr-un fel ciudat.

6 Orice ai face, nu cumpara o saltea second hand. Acestea pot contine germeni, bacterii sau gandaci. daca gasesti un pat minunat, cumpara-l fara saltea si comanda-ti una noua care sa i se potriveasca.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea