Amenajarea casei

#decoratiuni interioare #decor feminin #amenajare camera

Cum sa creezi un decor feminin

Atunci cand amenajezi o casa ai ocazia sa iti exprimi gusturile personale si sa-ti pui “amprenta” in fiecare coltisor al camerelor. In cazul in care locuiesti singura sau ai o casa mai mare astfel ca-ti permiti sa-ti aloci un spatiu numai al tau iti propunem sa ti-l amenajezi in stil feminin . Astfel, exprima-ti delicatetea si dragostea fata de ceea ce te inconjoara decorandu-ti casa intr-un mod dulce si feminin :

1 Alege culori pastelate

Desigur, un decor feminin nu inseamna un decor roz, poti sa optezi pentru verde deschis, galben-pal, oranj, bleo. Totusi, daca esti o fire romantica, alege tonuri calde de roz, lila sau piersica.

Opteaza pentru o nuanta de baza si alege inca una cu cateva tonuri mai deschise. De asemenea, ca sa spargi monotonia nu uita sa alegi si o culoare complementara sau mai indrazneata.

O alta optiune este sa alegi ca dominante culori neutre ca alb, bej sau crem pe care sa le combini

2 Decoreaza cu materiale transparente

Opteaza pentru perdele vaporoase, semitransparente, care sa permita patrunderea luminii.
De asemenea, alege cuverturi sau fete de mese mai lungi, din materiale placute la atingere, mai delicate ca matasea sau dantela.

3 Amplaseaza decoratiuni feminine

Alege piese decorative feminine – rame foto cu insertii de pietre semipretioase, oglinzi cu forme interesante, vaze in clori vesele, fotografii sau stickere de perete cu siluete feminine.

De asemenea, poti aseza la vedere parfumuri sau diverse accesorii feminine ca cerceii pe care ii poti agata de un panou special, palarii sau margele pe care le poti atarna de marginea oglinzilor sau de cuiere.

Atentia la detaliu a femeilor reprezinta clar un atu in alegerea acestor obiecte.

4 Mizeaza pe veioze si lumanarele decorative

Lumina difuza creeaza o nota de intimidate si confort si se potriveste perfect intr-un decor feminin.
Asfel, foloseste veioze, eventual abajururi decorate si lumanarele parfumate pentru a-ti decora casa in stil feminin. Lumanarelele decorative, albe sau colorate, pot fi introduse in suporturi de sticla cu pietricele si alte aplicatii.

In ceea ce priveste corpurile de iluminat, poti opta pentru cu abajur din hartie, acestea redand o lumina diafana, dar suficient de puternica. De asemena, este bine sa alegi piese cu brate flexibile pentru a putea redirija lumina.

5 Nu uita de flori

Pe langa vazele cu flori care au un rol firesc intr-un decor feminin, foloseste motive florale ori de cate ori ai ocazia - pentru covoare, perdele, tapiserii sau tesaturi.

De asemenea, plantele de interior colorate sunt indicate pentru o astfel de amenajare, eventual asezate in ghivece atipice dar si aranjamentele din flori uscate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea