Amenajarea casei

#spatii inguste #camera copilului #spatiu de joaca #spatii multifunctionale

Cum sa creezi spatii multifunctionale pentru camera copilului

Nu ar fi frumos daca locuinta ta ar putea sa se extinda automat odata cu cresterea copilului si a nevoilor lui de mai mult spatiu?

Pana atunci, insa, va fi nevoie sa inveti sa folosesti la maxim spatiul pe care-l ai deja si sa profiyi de sugestiile designerilor.
 

Largeste aria spatiilor pe care le ai deja


In multe locuinte, exista deja spatii pe care le poti reinventa, astfel incat sa le dai o cu totul alta functionalitate. Un perete intreg al livingului sau al diningului poate fi acoperit de o tabla imensa (realizata pe comanda) pe care copilul tau sa-si exerseze imaginatia. Nu uita sa acoperi spatiul podelei de langa tabla cu un covor special, eventual de cauciuc, care poate fi curatat de urmele de creta. Cu aceasta sugestie ii poti stimula non-stop creativitatea copilului.

Daca nu vrei sa sacrifici un perete, ai putea dubla o usa cu o suprafata buna pentru desen sau chiar una dintre laturile biroului.


Transforma spatiile nefolosite in spatii de joaca
 

Daca locuinta ta are o camera tehnica, o debara mare sau camere carora nu le-ai gasit inca functionalitatea, e momentul sa le transformi in spatii multifunctionale de joaca pentru copii. Subsolul, garajul sau birourile nefolosite sunt la fel de bune. Avantajul acestor camere este ca poti sa transformi radical totul, de la culoarea peretilor, pana la cele mai haioase modele de mocheta, cu imprimeuri din desene animate si mobilier vesel. Daca mai instalezi acolo un televizor si un fotoliu, poti sa-i tii companie copilului tau.

 

Combina invatatul cu joaca

 


Pentru multe case, posibilitatea de a avea un spatiu separat, dedicat numai studiului si un altul special conceput numai pentru joaca nu prea este realista. Combina cele doua functii are camerei, ingloband in acelasi spatiu, locuri separate pentru activitati separate.

Birourile pentru copiii ar trebui sa fie mai mari si mai incapatoare, astfel incat, dupa terminarea temelor, sa le poata folosi ca spatii de facut puzzle sau asamblat jocuri Lego. Poti organiza spatiul de joaca si pe verticala, tabla cu magnet fiind una dintre preferatele copiilor, care vor adora sa se joace cu masinute metalice sau soldatei pe ea.

Pentru a mentine ordinea, plaseaza la vedere multe cosuri in care isi pot depozita singuri jucariile si rafturi speciale pentru cartile de colorat sau manuale.
 

Imparte spatiul deja existent, dar pastreaza latura vesela


Daca esti nevoita sa "sacrifici" o parte din living pentru spatiul de joaca al copilului, integreaza-l interesant in restul camerei, astfel incat sa nu faca nota discordanta cu restul mobilierului si copilul tau sa simta ca acel spatiu ii apartine. Covorasele viu colorate, scaunelele si masutele de copii in culori pastel, un loc in care sa-i expui desenele pe perete sunt doar cateva sugestii pentru a-ti face copilul sa nu simta ca un intrus in camera adultilor.

Avand o camera multifunctionala, in care copilul se joaca si adultii pot sta de vorba sau viziona un film, ajuta la stabilirea si intarirea relatiilor intre membrii familiei, mai ales in primii ani de viata, cand copilul are nevoie de suportul constant al parintilor pentru o dezoltare armonioasa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea