Amenajarea casei

# arta perete #decorare perete #amenajare casa #arta

Cum sa creezi o galerie personalizata pentru perete

Cand vrei sa dai un aspect nou unui perete din casa poti incerca sa il personalizezi cu o galerie speciala, care sa contina piese care au o anumita semnificatie pentru tine si familia ta. Cu cat vei alege piese cat mai diferite, de marimi diverse si in culori care sa iasa in evidenta, cu atat galeria ta va arata mai special.

Pentru o asemenea constructie ai nevoie doar de cateva materiale si de un spatiu de lucru in care sa te desfasori.

Materiale necesare:

  • Un creion sau un pix
  • Coli de hartie
  • Banda adeziva pentru vopsea
  • Foarfece

Alege operele de arta si decoratiunile

Dupa ce ai ales peretele pe care vei face galeria, incepe sa aduni la un loc operele de arta pe care le vei expune aici. Poti sa cumperi cateva obiecte de arta sau sa le folosesti pe unele pe care le ai deja, important este ca acestea sa aiba o semnificatie aparte pentru tine. De exemplu, poti pune o schita stilizata a casei sau fotografiile familiei. Obiectele tridimensionale precum ceasurile, litere monograma si oglinzile sunt alte alegeri bune pentru aceasta galerie. Pastreaza o paleta consistenta de culori. Tentele de albastru sau verde sunt o alegere potrivita pentru a adauga prospetime in acest colt al camerei.

Decupeaza sabloane din hartie

Pentru a evita sa faci mai multe gauri in perete decat sunt necesare, asaza fiecare imagine selectata pe o bucata de coala de hartie. Fa sabloane punand fiecare imagine pe cate o bucata de hartie si decupeaza marginile.

Planifica aranjamentul imaginilor

Lipeste sabloanele de perete cu ajutorul unor benzi adezive. Pentru ca decorul sa arate cat mai bine si mai echilibrat, incepe sa constuiesti aranjamentul din centrul peretelui spre exterior. Lasa spatiu intre obiectele mari si umple aceste locuri cu piesele mai mici. Pentru a te asigura ca galeria va arata asa cum iti doresti, din cand in cand, fa 2-3 pasi in spate si priveste de la aceasta distanta cum arata pana in acel moment toata lucrarea.

Construieste galeria

Odata ce ai planificat in detaliu intreaga galerie, inlocuieste bucatile de hartie cu imaginile adevarate pe care le-ai ales pentru acest loc. Inlocuieste fiecare bucata de hartie cu imaginea corepunzatoare, pe rand, pentru a nu te incurca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare