Un proiect de renovare a casei poate fi foarte costisitor si de-a dreptul epuizant. Este foarte important sa contractezi o firma de amenajari care sa nu iti dea planurile peste cap si care sa respecte intru totul conditiile impuse in contract. Iata ce trebuie sa ai in vedere atunci cand angajezi o echipa pentru amenajarea sau constructia unei case.
1 Consulta-ti prietenii sau colegii care au realizat de curand lucrari similare. Ei sunt cei mai potriviti in a-ti recomanda pe cineva de incredere, in functie de rezultatele obtinute. Astfel poti afla partile slabe ale echipei respective si poti evita anumite incidente. Poate ca o echipa este foarte muncitoare, insa mai putin creativa, iar alta este foarte rapida, insa mai putin atenta.
2 Bazeaza-te pe instinctul tau si al persoanelor apropiate, pentru ca de foarte multe ori acest unghi de abordare a dat rezultate. Parintii si prietenii cu experienta in domeniu isi pot da cu parerea si te pot sfatui in privinta modului in care este bine sa controlezi intreaga lucrare.
3 In momentul in care te decizi asupra unei firme de constructii , este bine sa faci putina munca de cercetare pe cont propriu. Foloseste internetul pentru a vedea pareri si comentarii cu privire la lucrarile precedente. De asemenea, majoritatea firmelor isi promoveaza activitatea si printr-un site. Verifica si acest aspect pentru a vedea imagini cu lucrarile de pana acum, precum si o lista de preturi.
4 Contacteaza firma si insista asupra unei vizite la sediu. In functie de locatie, de numarul de angajati si de calitatea serviciilor, iti poti face o idee asupra seriozitatii si profesionalismului echipei pe care urmeaza sa o angajezi. Este bine sa soliciti cateva acte ce confirma autorizatia si calificarea lor ca si specialisti.
5 In timpul negocierilor este bine sa le ceri o lista de referinte . Orice firma importanta iti va putea oferi foarte multe adrese si contacte cu care au lucrat, persoane ce iti vor confirma calitatea lucrarilor. Daca observi ca personalul refuza sa iti furnizeze aceste detalii sau iti sugereaza prea putine nume, atunci este bine sa eviti sa ii angajezi.
6 Pretul lucrarii este un alt element important. Oricat de absurd ar parea, nu accepta niciodata un pret mult prea mic pentru a fi adevarat. Poti evalua acest lucru doar daca ai primit preturi de la mai multe firme in parte. Un pret mult prea mic este semn ca echipa nu este deloc familiara cu lucrarea respectiva, ceea ce inseamna ca sunt foarte mici sanse sa o duca la bun sfarsit.
7 In cazul in care pui la cale o lucrare foarte mare si costisitoare, nu este indicat sa o lasi pe mana unei firme cu care nu ai semnat contract. Daca firma refuza sau evita sa realizeze un contract clar cu tine, atunci ai un motiv serios pentru a cauta in alta parte. De asemenea, contractul trebuie sa prevada:
- perioada de lucru;
- materialele folosite;
- costul lucrarii si metoda de stabilire a costurilor;
- eventuale garantii sau plati ce vor fi efectuate;
- serviciile oferite, inclusiv curatenia si debarasarea casei.
8 Stabileste cu exactitate termenii de siguranta si supraveghere: prezenta ta in timpul lucrarilor, modalitatea de acces in locuinta si garantia asupra bunurilor existente in acel moment. In cazul in care echipa a primit o cheie de acces, este bine sa schimbi iala de intrare in locuinta imediat dupa ce lucrarea s-a finalizat.