Amenajarea casei

#imobiliare #apartament #inchiriere #internet #agentie

Cum sa cauti un apartament pentru inchiriat

Fie ca te muti intr-un alt oras, fie ca vrei sa locuiesti mai aproape de serviciu, inchirierea unui apartament este cea mai rapida solutie. Acest pas implica eforturi financiare mari, asa ca este foarte important sa te asiguri ca ai verificat toate posibilitatile inainte de a lua o decizie. Iata cum poti cauta un apartament dat spre inchiriere.

 
 

Inainte de a porni cautarile, este bine sa iti iei o masura de precautie foarte importanta. Procesul de cautare de apartamente implica foarte multe convorbiri telefonice , astfel incat numarul tau de telefon poate fi retinut de catre multe persoane. Achizitioneaza o cartela telefonica cu numar nou si foloseste-o doar in acest scop. Dupa ce ai gasit apartamentul, deconecteaza numarul.

1 Verifica ziarul local

Desi pare o metoda invechita, ziarul este una dintre cele mai sigure cai de informare.  Anunturile publicate sunt platite in prealabil de catre persoana care foloseste acest serviciu, asa ca ai siguranta ca ofertele tiparite sunt valide si de actualitate.

Verifica numerele de telefon de contact de la anunturile care te intereseaza. In cazul in care observi ca acelasi numar se repeta de mai multe ori, atunci este foarte probabil sa fie al unei agentii imobiliare .

Avantajul ziarelor este dat de faptul ca anunturile sunt revazute in fiecare zi si, in plus, ai posibilitatea de a lua legatura direct cu proprietarul, evitand sa mai platesti un comision agentiei imobiliare.

2 Acceseaza internetul

Pe internet poti gasi siteuri de anunturi generale, inclusiv oferte imobiliare, cat si portaluri specializate in anunturile de acest gen. Astfel, ai o plaja mai mare de oferte atat de la particulari cat si de la majoritatea agentiilor imobiliare. Dezavantajul este dat de incertitudinea calitatii si validitatii anunturilor. Avand in vedere ca de cele mai multe ori nu se percepe o taxa pentru postarea unui anunt, poti intalni destule oferte false, expirate sau cu informatii modificate.

Daca alegi aceasta metoda, atunci va trebui sa iti rezervi cateva zile pentru cautari. Daca alegi sa verifici siteurile de anunturi dimineata si seara, afla ca sansele tale sunt foarte mici. Urmareste in permanenta anunturile postate si, in momentul in care apare ceva nou, nu ezita sa suni. Vei vedea ca in mai putin de o ora, o oferta buna este deja luata.

3 Noteaza afisele stradale

In statiile de tramvai, pe stalpi sau la scarile blocurilor poti gasi anunturi date de persoane particulare care inchiriaza un apartament. De cele mai multe ori intr-un astfel de anunt este specificata si preferinta proprietarului cu privire la varsta sau starea familiala a unui posibil chirias. Unele persoane nu accepta familii cu copii sau cu animale de companie,  in vreme ce altii refuza sa inchirieze apartamentul studentilor sau baietilor.

Afisele stradale date de particulari te scapa de comisionul pe care trebuie sa il platesti unei agentii imobiliare si ai siguranta ca apartamentul se afla in blocul sau in zona in care afisul este pus.

4 Adreseaza-te unui agent imobiliar

Daca ti-ai ales deja sectorul sau cartierul in care ti-ar placea sa locuiesti, atunci poti face o vizita agentiilor imobiliare din zona respectiva. Lasa numarul tau de contact unui agent, precum si caracteristicile unui apartament care te-ar interesa: nr. Camere, pret, etaj etc. Incearca sa lasi o impresie buna agentului cu care stai de vorba, pentru a ajunge cat mai sus in lista sa de prioritati.

In cazul in care acesta nu revine in cateva zile cu un telefon, poti face tu acest pas. Vorbeste-i frumos si roaga-l sa te aiba in vedere in momentul in care apare o noua oferta.

5 Apeleaza la cunostinte

Intreaba-ti prietenii, colegii si rudele, trimite mailuri, da telefoane tuturor cunoscutilor pentru a gasi o oferta buna. Exista multi proprietari care vor sa inchirieze un apartament, insa doar unei persoane recomandate, pentru a lasa apartamentul pe maini bune. De cele mai multe ori, aceasta este cea mai buna metoda de inchiriere, deoarece preturile „intre prieteni” sunt mai mici si cerintele ( plata in avans , garantie etc) mai putine.
 

Lasa anunturi atat pe internet cat si in zonele in care ai vrea sa inchiriezi un apartament. Noteaza clar criteriile care te intereseaza si asteapta sa fii sunat de catre o persoana cu o oferta potrivita. Atentie la numarul de telefon pe care il notezi. Aceasta metoda implica si riscul de a fi sunat de catre persoane glumete sau de catre impostori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului