Amenajarea casei

#camasa #fier de calcat #calcat haine

Cum sa calci o camasa fara a forma cute

Calcatul hainelor este una dintre cele mai nedorite activitati dintr-o gospodarie. Se intampla de multe ori sa lasi cute atunci cand vrei sa calci o haina. Nu dispera! Este de ajuns sa respecti niste trucuri pentru ca hainele tale sa fie calcate ca la carte. Asadar, achizitioneaza-ti un fier de calcat de calitate ca sa-ti usurezi munca si incearca sa respecti urmatoarele reguli:.



Ai nevoie de:


• un fier de calcat ;
• o masa de calcat sau o supratata neteda unde vei calca;
• o camera bine luminata;
• optional: un pahar cu apa.

1 Alege un program adecvat in functie de materialul din care este confectionat obiectul vestimentar respectiv. De exemplu, pentru bumbac trebuie sa folosesti o temperatura mai ridicata, cu aburi, in timp ce materialele sintetice si mai sensibile cer temperatri mai scazute, fara aburi.

2 Desfa toti nasturii inainte de a te apuca de calcat, inclusiv pe cei care sustin gulerul unei camasi, pentru a putea ajunge cu fierul peste tot.

3
Camasile trebuiesc calcate de la guler. Astfel, intinde gulerul si calca-l pe interior dupa care indoaie-l si mai treci o dta cu fierul peste el pentru a-l fixa.

4 In continuare ocupa-te de partea din dreptul umerilor. Incepe sa calci din exterior spre interior si terci cu fierul de 2-3 ori peste toate saceasta suprafata.

5 Urmeaza partea din spate a camasii. Pune camasa in asa fel incat coltul ingust al mesei de calcat sa intre prin maneca, apoi calca spatele camasii, urcand spre guler. Asigura-te ca ajungi cu fierul pe toata aceasta parte si insista in zona dinspre maneci unde se formeaza adesea cute.

6
In continuare este bine sa te ocupi de partile din fata ale camasii. Calca atent, mai ales in zonele dintre nasturi si la buzunare. Ai grija sa nu pliezi camasa in partile deja calcate.

7 Urmeaza mansetele ce trebuie calcate mai intai pe dinauntru, apoi pe dinafara.

8 Manecile se calca de-a lungul mesei, cu atentie pentru a nu forma cute.

9
Atarna camasa de un umeras si inspecteaz-o, daca vezi vreo cuta nu ezita s-o indepartezi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare