Amenajarea casei

#amenajarecasa # design casa #design interior

Cum sa amenajezi un loc de relaxare la fereastra

Un loc de relaxare la fereastra poate oferi un aer romantic si intim oricarei incaperi, fie ca este vorba despre living sau despre un hol mai putin utilizat. Aranjarea unui astfel de spatiu in dreptul ferestrei iti poate permite sa te destinzi in timp ce citesti o carte sau in timp ce privesti pur si simplu privelistea din exterior.

Iar daca nu ai idei in ceea ce priveste decorarea, iata propunerile noastre despre cum sa amenajezi un loc de relaxare la fereastra.

Tipul de bancuta

Tipul bancutei pe care o alegi pentru a o aseza in dreptul geamului depinde in totalitate de forma si de stilul ferestrei. O bancuta iesita in afara iti va permite sa utilizezi un spatiu care in mod normal ar putea ramane nefolosit sau caruia nu i s-ar oferi un rol foarte important. Acest tip iti ofera o mai mare flexibilitate in ceea ce priveste dimensiunea si functia bancutei.

Pe de alta parte, o bancuta incorporata este asemenea unui cadru in jurul ferestrei care te ajuta sa creezi un loc de sedere.

Alegerea dimensiunilor potrivite

Toata ideea in a amenaja un spatiu de relaxare la fereastra nu are niciun rost daca vei alege o bancuta prea ingusta sau prea inalta si care sa nu iti asigure starea de confort necesare. Inaltimea acesteia ar trebui sa fie de aproximativ 50 de centimetri pornind de la podea si cu o adancime de minimum 40 de centimetri.

Asigura-ti cantitatea optima de lumina

Locul de la o fereastra care este orientata spre nord poate fi frumos pe timpul iernii, insa este foarte calduros vara, fiind necesar sa gasesti o varianta pentru a bloca soarele.

Jaluzelele ofera un aspect minimalist si pot fi folosite doar atunci cand ai cu adevarat nevoie. Pentru un decor mai intim si primitor poti alege fie niste perdele lungi, dintr-o tesatura usoara si intr-o nuanta neutra, fie o perdea intr-o nuanta indrazneata care sa iasa in evidenta.

Cu sau fara depozitare?

Amenajarea unui loc de relaxare la fereastra este nu doar confortabil pentru a te destinde, ci poate avea si un rol practic. Pentru aceasta, poti lua in considerarea crearea unor dulapuri saua unor rafturi sub scaunul pe care te vei aseza.

Cea mai buna varianta este aceea a unor sertare sau rafturi care se pot trage in exterior. In acest mod nu va fi nevoie sa indepartezi salteaua si alte obiecte pe care le ai asezate pe bancuta pentru a ajunge la elementele depozitate.

Vopseste apoi intreaga unitate de depozitare intr-o nuanta subtila, chiar apropiata cu cea a peretelui, pentru a nu atrage foarte mult atentia.

Alegerea stilului bancutei

Bancuta si salteaua folosita pot fi alese in stiluri diferite, in functie de propriile preferinte sau nevoi. Spre exemplu, o bancuta de sustinere realizata din lemn este usor de curatat si de intretinut, dar este nevoie sa asezi deasupra o perna cu o grosime de cel putin 10 centimetri pentru un bun confort.

De asemenea, asigura-te ca vei opta pentru invelirea pernei respective intr-o husa usor de indepartat, pentru a iti fi usor sa o speli constant si sa o mentii curata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare