Amenajarea casei

#mobila dormitor #romantic #amenajarea casei #dormitor

Cum sa amenajezi un dormitor romantic

Amenajarea unui dormitor romantic tine de gusturile si stilul fiecarei persoane. In timp ce unii sunt de parere ca antichitatile si romanele dau o nota de romantism dormitorului, altii afirma ca materialele luxuriante, vaporoase si lumanarile sunt piesele de baza ale unui astfel de dormitor. Nu putem afirma ca unii au dreptate si altii nu, insa cert este ca decoratiunile dintr-un dormitor romantic trebuie sa creeze o atmosfera relaxanta si intima.


1 Patul


Patul reprezinta piesa centrala a dormitorului. In functie de personalitatea ta si a partenerului tau, poti opta pentru un pat din lemn sau fier forjat. Ambele vor arata bine daca vei folosi cateva trucuri pentru a le decora.


Daca esti o fire mai teatrala, opteaza pentru un pat incorporat cu baldachin sau instaleaza-ti un sistem de fixare a baldachinului.

Sursa foto: www.exquisite-design.com


Citeste mai multe despre:

 


Daca esti adepta stilului gotic, foloseste catifea rosie pentru a imbraca peretele din spatele patului. Cu ajutorul unui cordon puternic incearca sa creezi aspectul de cortina a unei scene de teatru.

Alege o lenjeria de pat cat mai comoda, preferabil din matase sau satin. Pernele pufoase, acoperite cu materiale placute la atingere – catifea, satin, matase se vor transforma in detalii extraordinare.


Citeste mai mult despre:
 


2 Alte piese de mobilier


Daca spatiul iti permite, amenajeaza intr-un colt al dormitorului un loc de odihna amplasand doua fotolii mici dar confortabile si o masuta. Decoreaza masuta cu aranjamente florale sau lumanari parfumate.


Oglinzile de dimensiuni mari sunt de asemenea piese de rezistenta intr-un dormitor romantic.

Noptierele si dulapurile dintr-un dormitor romantic au, de regula, finisaje antice. Este recomandat sa optezi pentru astfel de piese de mobilier bine compartimentate, pentru a-ti depozita toate lucrurile in ordine. Nu uita, oricat de frumos amenajat este dormitorul, cheful de romantism dispare atunci cand este dezordine.
 

Sursa foto: www.sodahead.com

3 Culori



Pentru amenajarea unui dormitorul romantic poti apela la o paleta vasta de culori. Cele mai folosite nuante sunt cele neutre – crem, bej, gri deschis in combinatie cu unele pastelate, mai calde – roz pal, galben, piersica , ce ofera o atmosfera calma si linistita incaperii.

Poti sa folosesti si culorile reci – precum albastru, verde,mov, nuante ce au un efect calmant, linistitor.

Atentie la rosu pentru ca, utilizat in exces, poate induce o stare de nervozitate.

 


4 Lumina

Sursa foto: luxury-furniture-design.com


Pentru a crea un dormitor romantic ai nevoie de lumina calda si filtrata. Veiozele si lampadarele decorative, eventual din fier forjat si cu abajur din material textil, se potrivesc foarte bine in dormitorul romantic. Pentru serile cu adevarat speciale, foloseste becuri de intensitate scazuta si lumanari.


De asemenea, regleaza intensitatea luminii din camera folosind perdele si draperii semitransparente, din materiale usoare si elegante. Este bine ca acestea sa depaseasca cu cel putin 2-3 cm lungimea pardoselei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare