Amenajarea casei

#bar #amenajarea casei #vin

Cum sa amenajezi un bar acasa

Daca iti place sa iti petreci timpul liber acasa, alaturi de prieteni, iti propunem sa te gandesti la amenajarea unui bar. In topul beneficiilor detinerii unui bar propriu acasa se numara comoditatea, astfel ca nu vei fi nevoit sa iesi in oras dupa o zi solicitanta de munca, pentru cateva momente de relaxare alaturi de prieteni. In plus, ii vei putea impresiona pe cei dragi oferindu-le cocktailuri realizate chiar de tine. Iata cum iti poti amenaja un bar acasa:


1 Alege locul potrivit


Gandeste-te unde vrei sa plasezi barul. Daca in casa exista deja camere de tipul “open-space” poti sa amplasezi barul in zonele respective.

In cazul in care locuiesti intr-o garsoniera sau ai un apartament mai putin spatios poti sa spargi peretele dintre camera de zi si bucatarie. Este bine sa ceri sfatul unui specialist care sa-ti spuna la ce suprafata din perete poti renunta pentru a nu afecta rezistenta blocului.

Daca ai un living cu dimensiuni mari poti sa-ti amenajezi un bar in unul dintre colturi. De asemenea, garajul, pivnita sau chiar debaraua pot fi transformate in baruri.


2 Gandeste-te ce fel de bar iti doresti


In functie de spatiul disponibil dar si de restul mobilierului din camera poti opta pentru mai multe tipuri de baruri:


Barul de tip crama


Acest tip de bar are un aspect rustic dar poate fi adaptat oricarui tip de amenajare. Barul tip crama este confectionat din lemn si este utilat cu diverse spatii si suporturi pentru expunerea sticlelor de vin, sertare cu ustensile de bar si butoiase sau dozatoare ce se pot roti manual.

Sursa foto: www.macsi.org

In functie de preferinte, masa unui bar de tip crama este liniare, are forma de “U” sau de “L” iar scaunele sunt confectionate din lemn. De asemenea, barul poate avea picioare-suport sau tejghea ori dulap in partea inferioara pentru vesela si prosoape.


Bar western


Foloseste-ti imaginatia pentru a crea un loc de socializare deosebit. Spre exemplu, poti sa iti impresionezi prietenii cu un bar inspirit din filmele western.

Sursa foto: www.dreamstime.com

Alege un bar tip crama si personalizeaza-l adaugandu-i usi specifice barurilor western. Daca esti constrans de lipsa spatiului, nu dispera. Opteaza pentru un bar cu dimensiuni mai mici, o masa tip bar in forma de butoi de vin, spre exemplu. In interiorul “butoiului” sunt spatii pentru depozitarea ustensilelor, sticlelor si paharelor astfel ca nu vei avea nevoie de corpuri de mobilier suplimentare.

Sursa foto: www.coolthings.com


Bar contemporan


Daca esti adeptul stilului contemporan si vrei un bar atipic poti opta pentu unul confectionat din sticla si otel, semicircular. Acest tip de bar ocupa mai putin spatiu si este potrivit pentru livingurile minimaliste. Sticlele cu bautura si ustensilele specifice nu sunt la vedere ci sunt asezate in spatele barului.

Sursa foto: www.furniturebuzz.com

De asemenea, daca optezi sa-ti amenajezi barul in locul peretelui care face legatura dintre camera de zi si bucatarie poti opta pentru un blat de masa din plexiglas sau sticla colorata, ca sa-i dai un aspect modern. Inconjoara barul cu ziduri din rigips ce au incorporate spatii pentru depozitare sau fixeaza deasupra lui rafturi sau un corp cu etajere pentru a aseza sticlele cu bautura si paharele. De asemenea, poti sa sustii o parte a peretelui cu ajutorul unui stalp din inox.


3 +.+-=-+.+ 112 -+.-+=+-.+- Atentie la lumini


Lumina joaca un rol extrem de important. Este bine ca barul tau sa aiba atat o lumina puternica dar si una intima, pe care sa o folosesti in serile in care vrei sa te relaxezi.

Ca sa rupi monotonia, poti incerca sa variezi lumina, sa folosesti spoturi cu intensitate diferita sau unele ce au cromatica diferita. Spre exemplu, poti apela la o masa luminata. Exista astfel de mese speciale, sensibile la atingere astfel ca orice presiune exercitata pe suprafata ei face ca locul respectiv sa lumineze.

Sursa foto: //casa.acasa.ro/admin.php/photos/edit/id/66873


4 Foloseste accesorii


Foloseste accesorii pentru a-ti personalize barul. Nelipsite din orice bar, paharele sunt si piese importante pentru decor. Este bine sa ai pahare de forme diferite, pentru apa, vin alb, vin rosu, whisky, lichior, sampanie etc.

Atentie la sticlele de vin. Chiar daca un aspect interesant si dau o nota distinsa barului, vinul, nedepozitat in conditii optime de temperatura si lumina isi va pierde din calitate. Vinul alb, fie el spumant sau nu, este mai predispus sa si schimbe atributele sub influenta luminii si caldurii decat vinul rosu.

Daca bugetul iti permite, poti sa-ti stochezi bautura intr-o camera frigorifica asezata langa sau in interiorul barului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea