Amenajarea casei

#design apartament mic #amenajare apartament mic # design casa #amenajare casa #apartament mic

Cum sa amenajezi un apartament mai mic de 10 metri patrati. 4 idei geniale!

Cu greu ai putea sa iti imaginezi cum ar fi sa traiesti intr-un apartament de doar 10 metri patrati. Ai crede ca e imposibil, insa iata cateva exemple care demonstreaza ca totusi ai putea avea de toate chiar si intr-un astfel de spatiu.

Apartament de 8,5 mp in Manhattan

Sursa foto: dominvrt.si

700 de dolari pe luna plateste aceasta femeie pentru mini-garsoniera de doar 8,5 metri patrati pe care a inchiriat-o intr-o cladire din Manhattan. Desi incredibil de mica, incaperea are pana si o baie cu dus! Felice Cohen a reusit sa foloseasca spatiul la maximum.

Are un birou cu biblioteca, un dulap, e drept, fara usi, ci doar cu o perdeluta care il acopera, un frigider micut si un cuptor cu microunde, dar si un colt de lectura! Spatiul pentru dormit a fost amenajat la inaltime, acolo unde tanara a reusit sa isi aseze chiar si cateva rafturi pentru carti.

Apartament de 8 mp in Paris

Si acest apartament de 8 metri patrati din Paris este de fapt o fosta camera pentru servitori, care a fost reamenajata. Arhitectii au reusit sa faca spatiul extrem de functional, cu un perete de dulapuri cu usi culisante.

Incaperea are o baie, o masa, un pat, precum si scara de acces la locul de dormit, aflat la inaltime. Toate sunt "ascunse" in spatele pseudo-dulapului. Sub fereastra a fost amenajata chiar si o mica chicineta.

Apartament de 5,5 mp in Londra

Sursa foto: dailymail.co.uk

Si daca iti imaginai ca mai rau de atat nu se poate, iata si un apartament care are nici mai mult nici mai putin de 5,5 metri patrati. In ciuda dimensiunilor extrem de reduse, incaperea are o toaleta cu dus, dulapuri, o canapea extensibila si aragaz cu cuptor. Practic, incaperea era initial o debara, insa proprietarul sau a reusit sa ii dea functionalitatea unei locuinte in toata regula.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Situat intr-o cladire veche din plin centrul Londrei, mini-apartamentul a fost cumparat initiat in 1987 cu 37.000 de lire sterline, insa acum este evaluat la nu mai putin de 120.000 de lire sterline.

Apartament de 7,3 mp in New York

800 de dolari pe luna plateste si proprietarul aceste mini garsoniere dintr-unul dintre cele mai faimoase cartiere ale New-Yorkului, Manhattan. Tanarul care locuieste aici lucreaza de acasa, adica incaperea de nici 8 metri patrati este pentru el nu doar un simplu dormitor, ci si birou.

"E simpla, eficienta si suficient de zen pentru a ma simti confortabil in ea", spune barbatul. Nu are o bucatarie propriu-zisa, insa are un frigider si un cuptor elctric, iar baia o imparte cu alte trei apartamente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare