Amenajarea casei

# amenajare colt de lectura #colt de lectura #amenajare casa #biblioteca #lectura #carti

Cum sa amenajezi propriul colt de lectura

Coltul de lectura este un must pentru orice cititor inrait si nu numai. Este acel loc in care uiti efectiv de orice probleme din viata de zi cu zi si te afunzi complet in cartile preferate. Tocmai de aceea coltul de lectura trebuie sa fie si practic si functional, dar mai ales sa fie pe placul tau! Iata cateva idei de amenajare a unui astfel de colt in camerele mici de apartament, unde spatiul nu ne permite sa ne “jucam” cum vrem noi cu mobilierul.

1. Foloseste un fotoliu  tip sac 

Nu ai buget suficient si nici spatiu pentru amenajarea unui colt de lectura? Nu este o problema. Tot ce trebuie sa faci este sa pui un fotoliu tip sac langa biblioteca. Decoreaza-l cu perne, adauga o patura si, eventual cateva plante pe langa. Iar daca iti doresti un décor si mai cozy, prinde deasupra aceestora un sirag de beculete pe care sa le aprinzi seara cand citesti. 

2. Leagan langa biblioteca

Leaganele de interior sunt atat decorative cat si confortabile. Ce ai spune sa pozitionezi unul langa biblioteca si sa devina propriu colt confortabil pentru citit?

3. Biblioteca cu loc de depozitare si loc de citit

Daca vrei si biblioteca si spatii de depozitare, dar si un loc de citit, le poti avea pe toate, pe un singur perete. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti creezi mobila pe comanda si sa te asiguri ca vei avea si un loc de citit unde poti pune o lampa si cateva carti.

4. Biblioteca in jurul canapelei

Canapeaua este locul tau preferat, iar cartile par ca nu mai au loc in casa? Ce ar fi sa creezi o biblioteca in jurul canapelei? Vei obtine un loc perfect pentru lectura, dar si functional!

Surse foto: thespruce.com, oprahmag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului