Amenajarea casei

#decorare camera #amenajare camera copil #camera eco #camera fetita

Cum sa amenajezi o camera eco pentru fetita ta

Amenajarea camerei copilului nu este foarte usor de realizat, mai ales daca vorbim de o fetita pretentioasa. Pentru ca micuta sa fie incantata si sa ii placa sa petreaca timpul in camera ei jucandu-se, decorul incaperii trebuie sa fie deosebit. Pentru a aduce o mica parte din prospetimea si veselia naturii la ea in camera, poti opta pentru moblier si accesorii decorative in nuante de verde. Astfel, copilul tau se va simti ca-n mijlocul naturii, chiar si-n zilele mohorate de iarna. Iata cateva elemente decorative pe care le poti folosi pentru amenjarea camerei!

1. Tapet colorat
 

Verdele simbolizeaza natura si viata, iar pentru a avea aceste elemente in camera fetitei, poti folosi tapet verde cu imprimeuri florale. Astfel, ii vei amenaja celei mici o camera eco, in care sa se poata juca nestingherita.

2. Biblioteca verde
 

Pasiunea pentru citit a copiilor nu cunoaste margini, iar toate cartile de povesti cu zmei, printese si balauri trebuie sa isi gaseasca locul in camera. Pentru aceasta, poti amplasa pe unul dintre peretii camerei o biblioteca verde. Contrastul dintre verdele puternic si cartile colorate va face ca incaperea sa fie un spatiu vesel si armonios.

3. Perne cu modele
 

Accesoriile decorative joaca un rol important in amenajarea unei camere. Asadar, si in camera copilului este recomandat sa folosesti accesorii decorative. Pernele verzi, cu imprimeuri inspirate din natura, se vor potrivi de minune cu draperiile in aceeasi nuanta. Adauga pe pat si niste animale de plus, cunoscute ca traiesc prin padure, iar camera fetitei va fi un adevarat spatiu viu.

4. Flori vesele
 

Cu o floare nu se face primavara, insa se face lumina in camera. Pentru a da un aer mai feminin incaperii, este recomandat sa folosesti si flori pentru decorarea camerei fetitei. Lalele sau lacramioarele sunt cateva dintre florile care s-ar potrivit in camera copilului.

5. Jucarii eco
 

Pentru ca pasiunea copiilor este si va ramane joaca, este important ca si jocurile sa fie in stransa legatura cu natura. Pentru aceasta, ii poti construi fetitei o macheta pentru o casuta in copac sau ii poti alege cat mai multe jucarii care sa faca trimitere la mediul natural.



Sursa foto: hgtvremodels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea