Amenajarea casei

#stil boho #amenajare casa

Cum sa amenajezi o camera de zi in stil boho?

Boho este unul dintre cele mai populare si indragite stiluri de interior. Se caracterizeaza prin libertate si naturalete. Este o combinatie de diverse alte stiluri – hippie, vintage si chiar unele aspecte glamour. Numele lui provine de la boemceea ce inseamna mediul artistic. Deci se poate concluziona ca boho este un stil care este un adevarat creuzet de diversitate. Cu toate acestea, are cateva trasaturi distinctive care trebuie retinute, amenajarea unui living in stil boho. Ce accesorii se potrivesc unui astfel de decor? Naturalitatea si culorile pamantului

 

Stilul boho se caracterizeaza prin culori suculente, dar cel mai adesea se refera la culori naturale. Portocalele, maroniile si verzile de toate nuantele posibile sunt asadar binevenite. Stilului boho ii place si... culorile inchise! De aceea, in astfel de interioare, vedeti adesea pereti pictati in culori indraznete, de exemplu verde sticla, care confera o atmosfera unica.

Amenajand camera de zi in stilul boho, merita sa acordati atentie nu numai culorilor peretilor, ci si usilor! De asemenea, trebuie sa aiba o culoare naturala, confortabila. Daca inlocuirea nu este o optiune, puteti optine autocolante pentru usicare le va da un caracter complet nou.

Accesorii boho – pe care sa le alegeti?

Amenajarea unui living in stil boho nu sunt doar culori, insa mai ales in accesorii. De asemenea, acestea ar trebui sa fie naturale. Lemnul, plantele vii si decoratiunile realizate de exemplu din franghie, cum ar fi foarte popularul macrameu, precum si materiale cum ar fi len, sunt binevenite.

Stilul boho este departe de minimalism, insa nu inseamna nici exagerare. Merita sa fiti atenti la ce decoratiuni alegeti, pentru ca uneori mai putin este mai mult. Cu siguranta merita sa cumparati textile interesante – tablouri canvas, perne, perdele – dar si grafica adecvata, precum si ornamente etnice.

Ce nu se potriveste cu stilul boho?

Este mult mai usor de subliniat ca ce ar trebui evitat intr-un aranjament bohopentru ca – ca stil de arta – este destul de tolerant si are o multime de teme diferite care sa se potriveasca. Cu toate acestea, este absolut necesar sa se evite luciul puternic, care – desi sunt caracteristice stilului glamour – sunt cu siguranta prea cool pentru aranjamente boho. De asemenea, stilul boho nu este brut, asa ca nici metalul si caramizile nu sunt elementele sale cele mai comune, spre deosebire de interioarele industriale. De asemenea, materialele plastice precum plasticul nu ar trebui sa domine in stilul bohopentru ca le lipseste ideea de a fi naturali. Un aranjament boho inseamna sa fie placut, natural si confortabil!

FOTO: wallmuralia.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului