Amenajarea casei

#amenajare bucatarie mica # bucatarie mica #amenajare bucatarie #bucatarie

Cum sa amenajezi o bucatarie foarte mica! 6 idei geniale din care sa te inspiri

Cu toate ca a locui la bloc iti ofera numeroase avantaje, exista multe cazuri in care apartamentele nu au un spatiu foarte generos in ceea ce priveste bucataria. Iar aceasta incapere este una in care trebuie sa integrezi destul de multe obiecte, pornind de la electrocasnice si pana la vasele de gatit.

Pentru a iti veni in ajutor, am selectat sase idei geniale care sa te inspire in amenajarea unei bucatarii foarte mici.

1. Monteaza o masa plianta

In general, cea mai mare problema cu care te poti confrunta in cazul unei bucatarii prea mici este aceea a lipsei spatiului in care sa iei masa. Si, cum probabil nu ai loc pentru a aseza o masa speciala in acest sens, trebuie sa devii creativ.

Daca bucataria ta este in forma de L si ai un perete gol, il poti folosi pentru a instala o masa plianta fixata pe perete. Aceasta poate fi mai mica sau mai mare, mai ingusta sau mai lata, in functie de spatiul disponibil. Marele avantaj este acela ca, atunci cand nu o folosesti, o poti aseza paralel cu peretele.

2. Adauga o insula pe mijloc

Pe de alta parte, daca ai o bucatarie in forma de U, poti adauga in mijlocul acesteia o insula subtire. Partea de sus o poti utiliza pentru a prepara si servi masa, iar partea de jos va fi perfecta pentru a mai depozita diverse obiecte necesare.

In plus, exista posibilitatea de a realiza pe comanda un blat pe care sa il poti mari atunci cand vei servi masa cu familia sau prietenii.

3. Pastreaza o unitate a culorilor

Indiferent de marimea spatiului, acesta tot poate fi aranjat intr-un mod elegant si placut. Pentru a crea un astfel de decor, este indicat sa te orientezi catre o amenajare minimalista – opteaza pentru achizitionarea aparaturii de bucatarie, a dulapurilor si a blatului in aceeasi culoare. Neavand prea multe nuante in incapere, nu o vei umple din punct de vedere vizual.

4. Lumineaza incaperea

In cazul in care te atrag culorile mai inchise, evita sa le folosesti prea mult intr-o bucatarie de mici dimensiuni. Nuantele deschise precum alb sau nude te vor ajuta destul de mult sa luminezi incaperea si sa creezi senzatia unui spatiu mai mare. Poti opta pentru aceste culori fie doar pentru pereti, cat si pentru mobilier.

5. Inlocuieste dulapurile cu rafturi

In multe modele de bucatarii exista dulapuri atat in partea inferioara a mobilierului, cat si in cea superioara. Insa, daca ai o bucatarie mica, dulapurile din zona de sus nu vor face decat sa accentueze senzatia de spatiu inchis si sufocare. Pentru a evita acest aspect, inlocuieste acele dulapuri cu rafturi pentru a ajuta la deschiderea spatiului.

6. Instaleaza corpuri de iluminat potrivite

Corpurile de iluminat dintr-o bucatarie mica trebuie sa fie cat mai simple si discrete, dar in acelasi timp sa ofere o lumina corespunzatoare incaperii. Incearca sa te orientezi fie catre spoturi de perete, fie catre lustre simple, in nuante neutre precum alb, negru, bronz, argintiu sau bej.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului