Amenajarea casei

# sfaturi amenajare baie #amenajare baie #baie

Cum sa amenajezi o baie mica precum un expert

Se spune ca nu exista spatiu, oricat de mic, care sa nu poata fi amenjat astfel incat sa fie functional si estetic in acelasi timp. Iata cateva sfaturi simple si usor de pus in practica care pot transforma o baie mica intr-un spatiu, aparent, mult mai mare.

Foloseste materiale deschise la culoare

Culorile deschise si luminoase creeaza senzatia de spatiu. Astfel, pentru o baie de dimensiuni mici, daca vom alege culori deschise pentru podea, mobilier si pereti, aparent, vom castiga spatiu si lumina. Se poate merge pe o combinatie de alb pentru podea, faianta si dulapuri si verde deschis, pastelat, pentru pereti. Pentru un contrast placut si un plus de echilibru si stil, se poate folosi un chit gri pentru faianta.

Culorile deschise sunt recomandate pentru baie, nu numai pentru a crea senzatia de spatiu mai generos, ci si pentru efectul de curatenie si aerisire pe care il au.

Foloseste o perdea de dus texturata

O perdea de dus alba si sifonata poate crea un efect neasteptat pentru o baie mica. Desigur, culoarea deschisa a perdelei este si ea importanta pentru a genera senzatia de spatiu si curatenie.

Adauga mai multe corpuri de iluminat

Lumina joaca un rol foarte important in cazul aspectului unei bai de dimensiuni mici. Daca vom aduce corpuri de iluminat suplimentare, efectul va fi foarte placut, generand, totodata, senzatia de spatiu. Lumina face ca lucrurile sa para mai mari, asa ca merita incercat si acest truc.

Adauga o oglinda deasupra chiuvetei

Alaturi de perdeaua de dus sifonata, o oglinda pozitionata deasupra chiuvetei poate face o schimbare majora intr-un spatiu mic. Oglinda reflecta lumina, sporind-o si, prin urmare, baia va fi mai luminoasa, ceea ce va genera senzatia de spatiu mai mare.

Foloseste o chiuveta inalta

Intr-o baie mica, nu vom avea loc prea mult pentru o chiuveta mare, dar putem alege o chiuveta cu o suprafata redusa si cu marginile inalte. Acest mic truc creeaza iluzia unei chiuvete mai mari decat in realitate.

Foloseste la maxim spatiu disponibil

Daca vrem ca intr-o baie mica sa incapa toate lucrurile de care avem nevoie, va trebui sa fim inventivi si sa folosim la maxim spatiul de care dispunem. Agatarea unui cos mic deasupra toaletei in care sa tinem prosoapele de mana suplimentare, folosirea unui cos de sarma alba pentru hartia igienica, folosirea spatiului de sub chiuveta pentru un mic dulapior in care sa depozitam diverse obiecte de uz casnic sau pentru igiena personala - toate ne ajuta sa maximizam spatiul de care dispunem.

Pastrati curatenia si ordinea in baie

Curatenia si ordinea vor ajuta la sporirea iluziei de spatiu. Putem folosi borcane care se inchid ermetic pentru a pastra obiectele mici, cosuri agatate pentru a aranja frumos si ordonat prosoapele, dulapiorul de sub chiuveta pentru obiectele de igiena personala, prosoapele de baie se pot atarna pe suporti inel sau pe o bara de prosoape, etc. Curatenia din baie, inclusiv a oglinzii, va spori senzatia de luminozitate si este de dorit sa fie pastrata cu atentie si din motive de igiena.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare