Amenajarea casei

# amenajare locuinta #corpuri de iluminat #hol #mobilier hol

Cum sa amenajezi holul

Daca se concentreaza de cele mai multe ori asupra incaperilor casei, holul nu ar trebui nici el neglijat. Indiferent de stilul pe care urmaresti sa il obtii si de dimensiunile holului tau, exista cateva modalitati usoare si de efect care te vor ajuta sa amenajezi cu succes acest spatiu. Iata, asadar, de ce ai putea sa tii cont!

1 Creeaza rafturi pentru un hol

Pentru ca, intr-un hol stramt , piesele masive de mobiler nu isi vor gasi locul, poti profita de spatiul disponibil pentru a crea rafturi pe care poti pune carti sau alte obiecte decorative . In plus, pentru a da impresia unui spatiu incapator, nu ezita optezi pentru pereti si chiar si rafturi de culoare alba.

2 Alege un model indraznet

Pentru a-ti evidentia holul, poti alege o vopsea sau un tapet neconventional pentru perete. Spre exemplu, un model de efect este cel cu linii verticale negre si/sau orizontale, pe fundal alb. O completare interesanta, in acest caz, vor fi piesele de mobilier si decoratiunile colorate, de tipul unor scaune cu tapiterie intr-o culoare indrazneata si obiecte la fel de vesele.

3 Opteaza pentru piese de mobiler utile

O masuta in apropierea usii de la intrare poate deveni un spatiu perfect de depozitare a cheilor si a altor obiecte de care ai nevoie cand iesi din casa. Opteaza pentru o masuta cu personalitate, care sa fie compatibila cu stilul casei. Nu uita, de asemenea, sa o evidentiezi cu ajutorul unor decoratiuni: o vaza cu flori, o veioza, o fata de masa retro etc.

De asemenea, iti poti transforma holul intr-un spatiu primitor si daca alegi sa incluzi cateva scaune sau fotolii, plus un cuier si un suport pentru pantofi (in cazul in care nu alegi sa le plasezi intr-o zona ferita de privirile invitatilor, cum ar fi debaraua).

4 Da un plus de personalitate holului tau

Indiferent de dimensiunile acestuia, holul tau nu ar trebui sa fie un spatiu gol, lipsit de viata. Pe langa piesele de mobilier, alege sa plasezi si decoratiuni care sa ofere personalitate si caldura acestui spatiu. Astfel, poti decora pereti cu tablouri si/sau poze inramate sau cu oricare alte obiecte care completeaza armonios stilul locuintei tale.

5 Alege lumina potrivita

Nu de putine ori, holul este un spatiu intunecat si stramt care necesita alegerea unor corpuri de iluminat adecvate. Pentru inceput, profita de lumina naturala care patrunde in hol - o modalitate excelenta ar putea fi plasarea unei oglinzi care sa reflecte razele soarelui si sa ofere luminozitate suplimentara acestui spatiu. In plus, oglinzile creeaza si impresia unui spatiu mai incapator!

In ceea ce priveste iluminatul articial, opteaza pentru lampadare, aplice si spoturi pe care sa le amplasezi de-a lungul intregului hol, pentru a beneficia de cat mai multa lumina, punctand si la capitolul stil.

Nu in ultimul rand, nu ezita sa folosesti o lustra de dimensiunile adecvate holului - aceasta va oferi mai multa lumina decat celelalte corpuri de dimensiuni mai reduse, de aceea o poti amplasa in apropierea intrarii in casa.

Sursa foto: luxury-idea.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare