Amenajarea casei

#amenajare camera baieti #amenajare dormitor #design interior #dormitor

Cum sa amenajezi dormitorul pentru un baiat adolescent, ca un profesionist

Pentru a decora dormitorul fiului tau fara sa provoci discutii in contradictoriu, recomandat este sa ii ceri parerea si sa il implici inca de la inceput in schimbarile pe care intentionezi sa le faci. Chiar daca baiatul tau este inca mic, nu te rezuma in a-i decora camera doar in albastru, folosind ca elemente de decor masini sau roboti. Copiii cresc repede, asadar cauta idei care sa fie potrivite pe o perioada mai lunga de timp, astfel incat sa nu fie nevoie sa redecorezi in fiecare an. Urmatoarele idei sunt potrivite pentru toate gusturile si pentru personalitatile diferite si extrem de puternice pe care le au copiii din ziua de astazi.

Alege un pat modern

Pentru a mai tempera efectul vizual dat de dungile de pe perete si de culorile din jur, o tablie pentru pat din piele poate fi detaliul perfect. Piesa este cu atat mai bine aleasa cu cat poate fi asortata si folosita in diverse alte stiluri de design si poate fi combinata cu multe alte modele de pat, schimbari pe care orice baiat le va dori in camera sa, pe masura ce creste. Atunci cand decorezi camera unui copil, este foarte important sa tii cont de varsta si de preocuparile acestuia, atunci cand faci amenajarile.

Foloseste o culoare versatila

Poti sa iti lasi creativitatea sa isi spuna cuvantul, il poti intreba si pe fiul tau ce prefera, insa este important ca nuanta aleasa pentru a zugravi peretele din camera sa fie una versatila. Spre exemplu, verdele poate fi usor asortat cu nuante de albastru, verde, gri, negru, rosu, fiind culoarea accent ideala pentru un dormitor care creste odata cu copilul.

Amenajeaza locul de joaca

Dormitorul copilului trebuie sa fie asemenea unui loc de joaca. In aceasta camera au fost adaugate mai multe elemente pentru a face ca spatiul sa fie in acelasi timp un loc de joaca, cum ar fi peretele pentru catarari sau un cort.

Mizeaza pe culori monocromatice

In acest dormitor, imprimeurile scot in evidenta nuantele de albastru de pe pereti. Copertinele care au fost puse deasupra patului sunt inspirate din pasiunea celui mic de a merge cu cortul.

Alege solutii de depozitare inteligente

In acest dormitor, fiecare spatiu a fost exploatat pentru a face cat mai multe spatii de depozitare de care baiatul avea nevoie in camera sa, de la patul cu sertare incorporate, pana la dulapul colorat de pe perete, toate aceste solutii sunt perfecte pentru o multime de obiecte care exista in incapere. La capatul patului a fost amenajata si o mica zona de sedere, pentru ca cel mic sa se relaxeze si in alta parte decat in pat, atunci cand doreste.

Vopseste usa

Nu trebuie sa vopsesti toti peretii din camera pentru a adauga culoare, este suficient sa vopsesti doar usa. Astfel, camera nu va parea prea incarcata si mica din cauza acestei culori adaugate.

Amenajeaza o galerie pe perete

O galerie pe perete este solutia ideala pentru a expune tot ceea ce il pasioneaza pe cel mic. Tot ce trebuie sa faci este sa achizitionezi ramele si sa realizezi impreuna cu fiul tau colajul din lucrurile sale preferate.

Pastreaza stilul minimalist

Pastreaza cat mai mult stilul minimalist. In acest fel vei face si economii la bugetul familiei, iar incaperea baiatului tau va avea un aspect cool si relaxat. In plus, sunt mari sanse ca baiatul tau sa nu fie chiar atat de interesat de detaliile de decor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului