Amenajarea casei

# dormitor odihnnitor #design dormitor #amenajare dormitor #dormitor

Cum sa amenajezi dormitorul pentru a te trezi fericit in fiecare zi

Culorile joaca un rol important in viata noastra, aducand cu ele o stare interioara cu care rezonam. Dormitorul este camera de relaxare, insa ea nu trebuie sa fie plictisitoare ca stil. De aceea jocul de culoare si forme poate sa fie lasat sa se manifeste, iar rezultatul sa fie pe placul persoanei care il ocupa. Iata cateva variante de amenajare a dormitorului pentru ca tu sa te trezesti fericit in fiecare zi:

Dormitorul alb cu albastru

Sursa foto: pinterest.com

Acest tip de dormitor poate sa fie de inspiratie clasica sau cu tendinte mediteraneene. In prima varianta patul poate sa aiba lemnul sculptat, pernele pot sa fie cu ciucuri si rotunde, pe perete poate exista tapet cu dungi alb si albastru, in general pe verticala pozitionate, iar in tavan poate sa fie un candelabru. Covorul albastru poate sa acompanieze intreg decorul. In a doua varianta se pune accent pe un decor natural alb si nefinisat, iar decoratiunile albastre completeaza discret camera.

Dormitor negru cu galben

Sursa foto: pinterest.com

O varianta inedita si care este aleasa de catre oamenii plini de viata, este aceea a combinarii negrului cu galben. Este o varianta moderna, creativa si care aduce bucurie privirii. Proportia de galben trebuie sa se regaseasca maxim 10%. Astfel, se pot pune perne, sau noptiere, un covor mic sau o lampa. De asemenea se poate regasi ideea de galben si in detaliile aurii.

Dormitor cu pattern

Sursa foto: home-designing.com

Orice dormitor care are modele bine pozitionate si in combinatiile potrivite, este relaxant si deosebit ca aspect. De exemplu un perete realizat din fasii de lemn in forma de spic poate sa fie alaturat unei mobile din aceeasi culoare, cu asternuturi tot in nunate naturale de bej. Ansamblul va fi unul cald.

Accent de rosu

Sursa foto: digsdigs.com

Rosul poate sa fie culoare de accent chiar si in dormitor. Regulile spun ca prea mult rosu nu este potrivit intr-un spatiu de somn, insa mici punctari ale acestei culori scot totul in evidenta. De exemplu un dormitor cu peretii albi si mobila negru cu alb, poate sa aiba o noptiera sau o lampa rosie.

Dormitor rose-gold

Sursa foto: pinterest.com

Un dormitor gri este potrivit ca baza pentru orice tenta de roz ar fi utilizata ca accent. Aceasta combinatie este neutra ca fond, iar accentele pot sa fie puse in cantitate mai mica sau mai mare in functie de preferintele celor ce dorm acolo. Se pot pune lampile, setul pentru pat sau pernele in aceasta culoare. Cutiile pentru bijuterii sau perdelele pot sa fie alte variante.

Un dormitor metalic

Sursa foto: pinterest.com

O alta varianta ce te va face sa zambesti este dormitorul metalic. Culoarea poate sa fie pusa pe pereti, in decoratiuni sau chiar in materialele textile. Culorile trebuie sa fie alese cu grija si sa existe si un ton neutru ca baza. De exemplu poate sa fie gri inchis sau deschis. Peste el se pot adauga texturile delicate de gri metalizat in diverse nuante. Este bine sa se pastreze o balanta buna a proportiilor culorilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare