Amenajarea casei

#amenajare dining #idei amenajare casa #dining #amenajare casa

Cum sa amenajezi diningul! Idei din care sa te inspiri

Livingurile cu masa pe mijloc nu mai sunt de mult o optiune pentru designul unei case. Din acest motiv, a aparut necesitatea unui dining, adica acel loc unde familia si invitatii la masa sa poata lua pranzul sau cina in liniste, intr-un cadru intim dar placut.

Diningul poate fi o camera separata de living si de bucatarie, pentru cei care dispun de suficient spatiu. In cazul incaperilor mici, diningul poate fi doar o mica componenta a livingului. Indiferent de spatiul alocat acestui loc, trebuie sa acorzi o atentie deosebita in ceea ce priveste amenajarea.

Atentie! Daca diningul este integrat in living, trebuie sa tii cont de designul livingului, pentru a nu face nota discordanta cu acesta. In cazul in care diningul urmeaza sa fie amenajat intr-o camera separata, il poti amenaja dupa pofta inimii, insa tine cont de faptul ca trebuie sa fie un spatiu confortabil si relaxant.

Iata cateva idei din care sa te inspiri in amenajarea propriului dining!

1. Alege scaune in culori vibrante

Aspectul diningului poate fi inveselit cu ajutorul unor scaune in culori vibrante. Opteaza insa pentru scaune confortabile, care sa ii tina pe cei dragi mai mult timp adunati in jurul mesei. Este indicat sa optezi pentru scaune tapitate si sa le eviti pe cele din lemn sau plastic, deoarece, chiar daca arata superb, nu sunt deloc confortabile.

2. Alege o masa din lemn masiv

Desi este mai sumpla, o masa din lemn masiv este o investitie pe termen lung, ce nu se va demoda niciodata. In plus, o masa din lemn masiv da spatiului un aer boem, desprins parca din filmele de epoca.

3. Iluminatul, foarte important

Iluminatul este foarte important in designul unei incaperi, asadar nu sari peste aceasta etapa. Chiar daca diningul tau urmeaza sa fie integrat in living, este esential sa adaugi corpuri de iluminat deasuprea mesei si sa nu te bazezi doar pe lustra din mijlocul incaperii. Opteaza pentru corpuri care sa se integreze perfect in peisaj, dar care, in acelasi timp, sa iasa usor in evidenta.

4. Acorda atentie spatiului din jurul mesei

Spatiul din jurul mesei este, de asemenea, extrem de important. Nu neglija peretii. Alege pentru acestia culoari calme, relaxante sau modele care sa te inspire. Adauga tablouri, plante de apartament, si nu uita de o mocheta pufoasa, placuta la atingere. In plus, o atentie deosebita trebuie sa acorzi si ferestrei/ferestrelor care trebuie sa neaparat sa aiba perdea si draperii care sa se asorteze cu spatul inconjurator.

Surse foto: topdreamer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea