Amenajarea casei

#amenajarea casei #casa #slabire #dieta

Cum sa amenajezi casa pentru a slabi mai usor

Ti-ai propus sa slabesti cateva kilograme in urmatoarea perioada? Pe langa restrictiile alimentare si cresterea efortului fizic, modul in care este amenajata casa ta te poate ajuta sa ajungi la greutatea dorita in timp mai scurt. Iata cateva aspecte referitoare la amenajarea si decorarea casei de care este bine sa tii cont daca vrei sa slabesti sau sa previi aparitia kilogramelor in plus:


1 Aseaza-ti televizorul intr-o camera fara canapea


Desi pare absurd, incearca sa te uiti la televizor intr-o camera in care nu exista canapea, pentru a nu pierde timpul sezand confortabil, fara sa faci nimic.

Poti in schimb sa te uiti la stiri si la programele care te intereseaza in timp ce faci miscare sau gatesti. Petrecand o ora   in bucatarie, gatind, vei arde pana la 80-100 cal. Atentie insa la ce fel de mancaruri gatesti ca sa nu compromiti dieta.

Daca, desi te straduiesti, nu poti sa eviti sa deschizi televizorul, acopera-l cu o fata de masa si incearca sa-l tratezi ca pe un obiect decorativ oarecare. In timpul castigat pe care nu l-ai pierdut in fata televizorului poti face lucruri mai importante, socializarea cu familia spre exemplu sau alte activitati casnice.


2 Tine mancarea in bucatarie, nu in toata casa


Daca obisnuiesti sa lasi pachete cu biscuiti, ciocolata sau alte „gustari” prin casa renunta la acest obicei. Incearca sa tii toata mancarea in bucatarie, pentru ca sa nu te simti ispitit cand o vezi prin casa.

Un alt sfat important: renunta la bomboniere sau la vasele cu bomboane si caramele si inlocuieste-le cu ghivece cu flori.


3 Decoreaza-ti bucataria cu fructe


Aseaza un bol cu fructe de sezon pe masa din bucatarie. Pe langa aspectul decorativ, acest bol va reprezenta sursa ta de energie si nutrienti. De cate ori vei simti nevoia de o gustare, ia un fruct din bolul respectiv.

Bogate in vitamine, chiar daca au zahar, fructele au un continut mult mai redus in calorii fata de biscuiti sau inghetata, “gustari” care se gasesc frecvent in bucatarii.


4 Fa loc pentru exercitii


Creeaza-ti un spatiu pentru exercitii fizice si foloseste-l in fiecare zi. Uita-te la piesele de mobilier din camera si gandeste-te daca ai putea renunta la ceva sau care pot fi reasezate, astfel incat sa obti mai mult spatiu. Sau poti muta masuta de cafea ori de cate ori ai nevoie de loc pentru a-ti face exercitiile.

Dimineata sau seara, in functie de cum ai timp, acorda 30 de minute unor exercitii fizice usoare, de tipul celor yoga sau pilates si rezultatele nu vor intarzia sa apara.


5 Cumpara-ti un aparat pentru fitness


Daca spatiul iti permite, achizitioneaza-ti o bicicleta medicala, eliptica sau o banda de alergat si incearca sa-ti faci un obicei folosindu-le in fiecare zi.

O alta optiune este sa-ti cumperi o saltea si gantere cu greutate mica cu ajutorul carora vei putea face zeci de exercitii pentru toate grupele de muschi.


6 Ocupa-te mai des de curatenie


Atunci cand facem curatenie ardem calorii fara sa ne dam seama. Un studiu recent realizat in Marea Britanie a concluzionat ca o gospodina arde circa 50.000 de calorii pe an, mai exact echivalentul a 400 de pungi de chipsuri , facand curatenie.

Astfel, nu ezita sa aspiri si sa perii covoarele sau sa stergi geamurile de 2-3 ori pe saptamana. Nu uita, orice aport sau reducere de calorii conteaza, devenind vizibile in timp. In plus, faptul ca vei trai intr-un mediu mai curat nu poate aduce decat beneficii asupra sanatatii tale.


7 Fa patul dimineata


Incearca sa strangi patul dimineata si sa tragi draperiile pentru a permite luminii sa intre in incapere.

Astfel sunt sanse mai mari sa te ocupi de altceva atunci cand te vei intoarce acasa de la serviciu decat sa te asezi in pat si sa lenevesti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare