Amenajarea casei

# stil mediteraneean modern # design casa #amenajare casa #stil mediteraneean

Cum sa amenajezi casa in stil mediteraneean modern

Stilul mediteranean este influentat de culturile tarilor sud-europene si nord africane care marginesc Marea Mediterana, cum ar fi Italia, Grecia si Maroc.

In timp ce arhitectura in stil mediteranean se gaseste in mod obisnuit in climatul cald, stilul mediteranean modern pentru interior poate fi folosit oriunde, indiferent de clima, pentru un plus de caldura si culoare.

Pentru a obtine un aspect mediteranean in interiorul unei case, utilizati culorile, tesaturile si tipul de mobilier asociat acestei regiuni.

Vopsiti peretii in culori calde

Designul mediteranean modern presupune utilizarea unor culori specifice, inspirate de mare, cer si alte elemnete naturale din jurul Marii Mediterane. Astfel, se recomanda culori ca verdele, albastrul marin, nisipiul, portocaliul si chiar pamantiul. Utilizati mai multe culori in aceeasi camera sau chiar pe acelasi perete si texturati vopseaua cu tehnici cum ar fi pictura cu buretele.

Plasati dale decorative de-a lungul peretilor

Alegeti placi ceramice sau din fier forjat cu modele detaliate si fixati-le pe perete. Protejati placile mai delicate sau mai scumpe, asezandu-le pe rafturi si nu in cuie pe pereti.

Alegeti mobilier greu si rezistent

Mobilierul mediteranean modern este rezistent si un pic mai greu, fiind realizat din lemn de esenta tare sau din fier forjat. De asemenea, mobilierul din lemn alb cu linii moderne, cum ar fi un pat de zapada, adauga la imaginea generala acea senzatie de relaxare specifica zonei de coasta.

Totul se poate completa armonios cu vitraliile din sticla.

Folositi pernele colorate

Alegeti perne din materiale fine si de calitate cum sunt cele din matase, si care completeaza culorile mobilierului si peretilor. Decoratiile manuale cu margele, panglici sau broderii vor aduce un plus de valoare casei dumneavoastre in stil mediteranean modern.

Folositi decoratii metalice

Sfetnicele, arzatoarele de tamaie, figurinele din bronz, cupru sau fier, candelele - toate sunt accesorii mediteranene. Plasati accente de calitate, cu un design complicat, in camere. Daca se poate, luati in considerare chiar si un semineu din fier forjat.

Alegeti perdele usoare

Perdelele nu trebuie sa concureze cu restul decoratiilor din camera. Alegeti perdele albe sau in alte culori neutre, cat mai usoare si mai aerisite.

Pentru terase folositi teracota

Terasele sau balcoanele acoperite cu teracota vor completa in modul cel mai armonios designul unui interior mediteranean modern. Alegeti culori calde care se evoce soarele, marea si linistea unei zile petrecute pe malul Marii Mediterane.

Folositi finisajele rustice

Pe langa viu si jucaus, stilul mediteranean modern este deseori asociat cu rustic. De aceea, in multe case mediteraneene exista grinzi pentru plafoane si dale pe caile de acces de la intrare.

Mozaicurile detaliate sunt foarte potrivite pentru curti si balcoane, dar si pentru camere si arata fantastic pe oglinzi, tablouri sau rame de usi.

Uitati de usile si ferestre dreptunghiulare

Daca va permiteti si sunteti inca in faza de constructie a casei dumneavoastre in stil mediteranean modern, va recomandam sa optati pentru ferestre si usi arcuite. Nu uitati sa adaugati terase si balcoane care sa combine spectaculos frumusetea exteriorului cu cea a interiorului si sa definitiveze imaginea perfecta a stilului mediteranean.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului