Amenajarea casei

#decor casa # design casa #amenajare casa #stil marinaresc

Cum sa amenajezi casa in stil marinaresc! Idei din care sa te inspiri

Toata lumea este cu gandul la mare. Daca adori stilul marinaresc si iti doresti sa-ti amenajezi casa in acest fel, noi te invatam ce ai de facut. Nu este deloc dificil sa obtii un decor de vis, daca tii cont de cateva trucuri simple.

Alegerea culorilor, cel mai important pas

Culorile joaca rolul esential in amenajarea unei case sau incaperi in stil marinaresc. Albastrul si albul sunt nuantele de baza in acest decor. Acestea pot fi combinate cu nuante mai deschise de albastru si nuante de gri.

Livingul, locul in care visezi cu ochii deschisi

Livingul este locul in care poti visa cu ochii deschisi la calatorii pe mare si plaje cu nisip fin. Amenajeaza aceasta incapere dupa bunul plac. Daca iti place marea, atunci poti vopsi peretii in nuante marine, decorand restul incaperii cu obiecte in nuante mai deschise. In schimb, daca-ti place sa visezi la plaje cu nisip fin, vopseste peretii in nuante deschise si adauga decoratiuni si mobilier in nuante marine. Indiferent de preferinte, posibilitatile sunt nelimitate.

Dormitor in stil marinaresc

Si in decorul dormitorului trebuie sa tii cont de aceleasi principii. Daca vrei sa vopsesti peretii in nuante de albastru inchis, atunci ai grija sa alegi asternuturi de pat in nuante de alb.

O ideea draguta de design al dormitorului este sa adaugi lambriuri albe pe tavan, astfel incat sa creezi impresia ca te afli cu adevarat pe un vapor. Mobilierul care completeaza cel mai bine acest design este cel in stil vintage.

Bucataria in stil marinaresc

O bucatarie in stil marinaresc este foarte simplu de amenajat. Daca ai o bucatarie mare, luminoasa, alege un mobilier in nuante de albastru inchis. Vopseste peretii in alb sau o nuanta foarte deschisa de gri si decoreaza totul cu rafturi de lemn in nuante nature si decoratiuni specifice stilului marinaresc.

In schimb, pentru o bucatarie mica alege mobilier alb si adauga decoratiuni albastre in stil marinaresc.

Alege cu grija decoratiunile

In ceea ce priveste decoratiunile, poti aduce in decor lampe, candelabre si/sau veioze in nuante de auriu sau argintiu, insa nu exagera cu aceste culori. Poti decora peretii cu tablouri in care sa se regaseasca oceanul, iar pentru masuta de cafea poti alege un decor cu cochilii de scoici si stele de mare ori corali.

Decorarea holului sau a scarilor

In ceea ce priveste decorarea holului sau a scarilor, nu trebuie sa te complici. Poti obtine un décor de vis vopsind peretii in alb iar tavanul intr-o nuanta de albastru inchis. Decoreaza apoi peretii cu rame foto sau tablouri in care sa se regaseasca peisaje marine.

Surse foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare