Amenajarea casei

#sfaturi amenajare casa # design casa #amenajare casa

Cum sa amenajezi casa ideala – Recomandari practice

Pentru tine cum arata casa ideala? Pentru unii este mare si impunatoare, in timp ce altii si-o imagineaza ca fiind un refugiu discret si cochet. De altfel, este firesc sa avem viziuni diferite fata de ceilalti, atat timp cat nu exista un tipar standard pe care trebuie sa il respecte toata lumea. Locuinta ideala este cea care iti reflecta personalitatea, care corespunde preferintelor tale si, mai ales, cea in care te simti cel mai bine.

Atunci cand iti doresti sa transpui casa visurilor tale in realitate trebuie sa fii constient ca nu este un proces simplu. Totul incepe cu studiile de teren, printre care ridicarea topografica, studiul hidrogeologic sau auditul energetic, care au rolul de a furniza informatii reale despre teren si constructie, determinand erorile si anticipand posibile cheltuieli ulterioare. Dupa aceasta etapa, urmeaza ridicarea si finalizarea constructiei, iar la final, te poti ocupa de design-ul interior.

Odata ajuns in acest punct, tine cont de cateva sfaturi care te vor ajuta sa amenajezi frumos si eficient casa visurilor tale.

Obtine un decor interior placut, in nuante naturale

O casa ideala este caracterizata de un decor interior pe cat de spatios si aerisit, pe atat de elegant si de primitor. In acest sens, designerii de interior recomanda folosirea culorilor deschise, inspirate din natura, deoarece acestea nu dau senzatia unei incaperi aglomerate.

Nu sunt excluse nici contrastele, care adauga un plus de personalitate locuintei, insa este important sa se opteze tot pentru nuante naturale, in tonuri de verde inchis, maro, gri sau negru. Folosind cromatica potrivita, poti obtine o atmosfera placuta in orice camera, de care te vei bucura perioade indelungate de timp, fara grija ca se demodeaza dupa un sezon.

Alege cele mai bune finisaje pentru casa ta

Eleganta si unicitatea se regasesc intotdeauna in detalii. De aceea, este esential ca in casa visurilor tale sa existe finisaje de calitate, care au puterea de a schimba atmosfera interioara. Pardoseala potrivita, corpurile de iluminat sau tapetul aplicat pe perete pot scoate din rutina orice incapere, oferindu-i o eleganta aparte.

Daca nu dispui de o suprafata prea generoasa, opteaza pentru finisaje in culori deschise, care adauga mai multa lumina in incaperi si ofera senzatia de spatialitate. De asemenea, specialistii in amenajari mizeaza pe integrarea finisajelor cu suprafete lucioase sau chiar vitrate intrucat acestea reflecta lumina si pot schimba complet ambientul din spatiile mici.

Trucuri care te ajuta sa economisesti spatiu

Casa ideala poate fi mica sau mare, in functie de preferintele fiecaruia, insa un lucru e cert: nimeni nu isi doreste o locuinta aglomerata si supraincarcata. Din fericire, exista o serie de trucuri care te pot ajuta sa amenajezi eficient, profitand de fiecare metru patrat pe care il ai la dispozitie.

Primul si cel mai important aspect de care tebuie sa tii cont este urmatorul: nu umple casa cu mobilier inutil, ci opteaza pentru piese multifunctionale, pe care le poti aranja pe verticala.

Astfel, o incapere in care amplasezi un dulap ingust si inalt, pana la tavan, va parea mai mare si mai spatioasa. De asemenea, folosirea unei game restranse de culori va da senzatia unui spatiu mai generos, in comparatie cu incaperile multicolore.

Apeleaza la specialistii din domeniul amenajarilor interioare

Daca iti doresti ca rezultatul sa fie asa cum ti-l imaginezi, fara timp pierdut si fara batai de cap, solicita ajutorul unui profesionist in amenajari interioare. Pe langa faptul ca iti va oferi o viziune obiectiva si profesionista, acesta va termina decorarea casei intr-un timp mult mai scurt decat ai putea sa o faci tu.

Totodata, avand in vedere faptul ca deciziile tale se pot baza doar pe instinct si pe preferintele personale, este foarte posibil sa nu gasesti o combinatie armonioasa intre elementele dintr-o camera si astfel, sa fii nemultumit de rezultat.

In schimb, un designer de interior, datorita cunostintelor si experientei in domeniu, va stii cum sa obtina acel echilibru in amenajare, fiind atent la detalii la care tu poate nici nu te gandesti. Poti considera accesarea acestui serviciu o investitie pentru casa ta, care te scuteste de eventuale cheltuieli ulterioare cauzate de alegerile neinspirate.

Casa ideala este locul in care te simti cel mai bine, in care te invaluie linistea si confortul si care corespunde preferintelor tale estetice. Daca tii cont de aceste recomandari de amenajare, ai toate sansele sa obtii casa visurilor tale, in care te poti bucura de o atmosfera perfecta.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului