Amenajarea casei

# design casa #amenajare casa #camera bebelusului

Cum sa amenajezi camera unui bebelus. Sfaturi de la designeri

Camera bebelususului este spatiul in care micutul isi va petrece primele zile din viata si ar trebui sa fie cat mai primitoare, calmanta si distractiva. Totodata, aceasta trebuie sa fie functionala si confortabila, atat pentru copil cat si pentru parinti. Asadar, inspira-te din urmatoarele idei, exemple si sfaturi de decorare pentru camera bebelusului. Vei regasi aici pastelurile clasice, neutrale neasteptate, dar si interpretari moderne.

Alege un mobilier distractiv

In aceasta camera de bebelusi, corpul cu rafuri transparente are forma unei case de papusi. In domeniu de mobilier pentru camera de copii, exista multe optiuni inedite si distractive care pot schimba radical atmosfera, acestea fiind totodata si practice.

Alege un patut interesant

Patutul nu trebuie sa fie neaparat alb, sau sa aiba designul acela clasic si simplu in culoarea lemnului. Iata un model de patut cu margini negre, modern, elegant si, totodata, foarte confortabil si practic. Covorasele de plus, tapetul jucaus si perdelele din in din tavan pana in podea, toate armonizeaza spatiul. Pentru depozitare, cosurile de diverse dimensiuni sunt perfecte, putand fi refolosite pe masura ce copilul creste.

Creeaza un spatiu confortabil pentru parinti

Aceste doua fotolii confortabile si haioase, creeaza un design de poveste, ideal pentru o aventura in familie. Daca spatiul iti permite, adauga doua scaune balansoar sau doar un scaun suplimentar - vor fi extrem de utile pentru parintii de gemeni.

Alege o tapiterie durabila

Iata o camera de bebelusi eleganta si plina de armonie. Tapiterie mobilierului ar trebui sa fie dintr-un material durabil si usor de curatat, astfel incat sa para nou pentru mai mult timp. Canapeaua de zi poate deveni usor un pat pentru oaspeti si un loc in care parintii pot sta in timp ce copiii se joaca.

Adapteaza corpurile de mobilier pe care le ai deja

 

 

 

In cazul in care dispui de un buget restrans, nu te apuca sa investesti in corpuri de mobilier noi necesare pentru camera bebelusului. Foloseste ceea ce deja ai. In acest spatiu, un corp de toaleta a fost refolosit ca masa de schimbat. A fost suficient sa se adauge o placa de schimbare.

Creeaza o camere inspirata din natura

Poti uita de bleu si roz si poti alege o scena inspirata din natura pentru peretele din camera bebelusului. Copacii luxurianti creeaza o atmosfera calma si linistitoare, aratand minunat atunci cand lumina se reflecta in afara lor. Verdele se asorteaza de minune cu tentele de roz deschis. Completeaza linia naturala cu obiecte din lemn, cum ar fi un calut de jucarie sau un fotoliu confortabil.

Priveste camera din perspectiva copilului

In loc sa acoperi peretii, riscand patarea si deterioararea pe masura ce copilul creste, poti lua in considerare sa pui tapetul pe tavan, adica in locul pe care copilul il vede. Acesta atrage privirea si este un element decorativ neasteptat deasupra patutului bebelussului. Este mult mai distractiv decat un tapet alb si, totodata, aduce o perspectiva atragatoare pentru bebelusul care sta in patutul lui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea