Amenajarea casei

#sifonier #copii #pat #lenjerie de pat #pat supraetajat #perdea #draperie

Cum sa amenajezi camera pentru doi copii: 8 idei interesante

Cand locuiesti intr-o casa mica, trebuie sa gasesti solutii eficiente de amenajare a camerelor, mai ales daca ai mai multi copii. Iata cateva idei interesante pentru decorarea camerei copiilor, astfel incat micutii sa se simta confortabil si ca au fiecare spatiul lor privat.

1 Paturi la fel, dar lenjerie diferita

Daca ai hotarat sa folosesti acelasi model de pat pentru camera copiilor, este recomandat sa gasesti o modalitate de a face o diferenta intre cele doua. In acest sens, poti alege sa folosesti lenjerii de pat diferite. In plus, pentru a separa spatiul dintre cele doua paturi, poti amplasa un sifonier intre ele. Astfel, le vei oferi putina intimidate copiilor tai.

2 O camera dubla

O varianta pentru amenajarea camerei copiilor este sa folosesti aceleasi obiecte de mobilier pentru amandoi copiii. Asadar, creeaza un spatiu armonios si foloseste acelasi model pentru amandoua paturile, corpuri de iluminat identice sau cutii de depozitare la fel, pentru a stoca jucariile.

3 50/50

O optiune buna pentru decorarea camerei copiilor este sa o imparti in jumatate. Fiecare copil va avea coltul lui de camera. Paturile situate in parti opuse ale camerei vor fi separate printr-un birou. Pentru a spori intimitatea, poti folosi baldachine pentru fiecare pat.


4 Paturi fata in fata

In cazul in care copiii tai se inteleg foarte bine, poti amenaja camera prin amplasarea paturilor fata in fata.

5 Camera pentru copii de varste diferite

Chiar daca diferenta de varsta dintre cei doi copii este mai mare, poti amenaja camera, astfel incat sa fie potrivita pentru amandoi. Partajeaza camera in asa fel incat cei doi sa aiba suficient spatiu pentru a se desfasura.

6 Pat 2 in 1

Daca vrei ca cei mici sa aiba mai mult loc in camera pentru a se juca, poti alege un pat 2 in 1. Acest tip de pat are in loc de sertare un alt pat care se trage. Astfel, ziua copiii au loc sa se joace, iar noaptea dorm linistiti, fiecare in patul lui.

7 Camera separata printr-o draperie

In cazul in care copiii sunt destul de mari si au nevoie de mai multa intimitate, poti alege sa le separi camera printr-o perdea de inspiratie japoneza. Astfel, atunci cand vor dori, copiii vor trage draperiile pentru a-si crea un spatiu intim.

8 Paturi supraetajate

Paturile supraetajate reprezinta cea mai buna alegere, in cazul in care camera copiilor este foarte mica.



Sursa foto: club.doctissimo.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea